Trawl- & netmontør

Et essentielt håndværk

Ansvar og arbejde

Som trawl- og netmontør vil du komme til at arbejde med konstruktion og produktion af fiskeredskaber. Mange af opgaverne vil blive løst i tæt samarbejde med kunderne, fiskere og andre som har brug for produkter, hvori der indgår net. Dette tætte samarbejde giver et dynamisk og udviklingsorienteret miljø, hvor man løbende får feedback og får mulighed for at udvikle sig. Mange af virksomhederne inden for erhvervet arbejdet inden for et globalt marked, hvilket give gode muligheder for en gøre en international karriere. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

 • Har lyst til at arbejde i den maritime sektor
 • Er god til at arbejde med dine hænder
 • Har fokus på kvalitet og detaljer
 • Er serviceminded og god til at tale med kunder
 • Kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre

Karriere og fremtid

Uddannelsen er også kaldet vodbinderi og er en essentiel del af dansk fiskeri, hvor branchen de seneste par år er truet på sin eksistens, hvor fiskeriet kan ikke få opfyldt behovet for reparation af net og udskiftning af trawl. Denne uddannelse er derfor et nyt tiltag i Frederikshavn, som skal sikre at erhvervet kan få den service de efterspørger. Da uddannelse er så ny og færdiguddannede er så eftertragtede, vil du have muligheden for at være med fra starten til skabe vækst på havnene og komme ud på et arbejdsmarked, hvor behovet er stort. 

UDDANNELSENS OPBYGNING
Uddannelsen er en individuelt tilrettelagt uddannelse, som består af et grundforløb (GF2), der varer 20 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. Både grundforløb og hovedforløb kan tages hos EUC Nord i Frederikshavn.

I alt tager uddannelsen op til 2 år og 6 mdr. at gennemføre.
Fag
På skolen få du undervisning i fag som:

 • Naturfag og IT
 • Fiskerilære
 • Netkonstruktion
 • Reparation og vedligehold
 • Produktudvikling
 • Innovation og iværksætteri
Praktik
I praktiktiden bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Praktikken foregår på en arbejdsplads. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve

Hvorfor trawl- og netmontør

Med en uddannelse inden for feltet vil du komme ud på et arbejdsmarked hvor du vil kunne vælge bredt mellem arbejdspladser, da der er høj efterspørgsel. Dette inkluderer også muligheden for at vælge en karriere på den internationale scene, hvor du vil kunne komme ud og se verden, få god løn og opbygge kompetencer. Så hvis du brænder for faget, og kan se dig selv i de kompentencer, der efterspørges, vil en uddannelse som trawl- og netmontør være det rigtige karrierevalg for dig.

Navn
Trawl- & netmontør

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
2 år 6 mdr.

Adgangskrav
For at blive optaget til uddannelsen, skal du have indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Økonomi
Løn under uddannelse

Relaterede uddannelser
Fiskeskipper, Kystskipper, Skibsmontør, Sætteskipper

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her