Trawl- & netmontør

Et vigtigt håndværk

Ansvar og arbejde

Som trawl- og netmontør vil du komme til at arbejde meget med dine hænder, i form af konstruktion og produktion af fiskeredskaber til skibe. Mange af opgaverne vil blive løst i tæt samarbejde med kunderne, fiskere og andre som har brug for produkter, hvor de arbejder med net. Det tætte samarbejde betyder at to dage ikke er ens og at man løbende får feedback og dermed får muligheden for at udvikle sig hele tiden. Mange af virksomhederne arbejder inden for det internationale marked, hvilket giver gode muligheder for en international karriere. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med dine hænder
  • Har fokus på kvalitet og detaljer
  • Er serviceminded 
  • Kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre

Karriere og fremtid

Uddannelsen bliver også kaldet vodbinderi og er en vigtig del af dansk fiskeri. Det maritime har de seneste par år haft problemer, da der ikke er nok der kan lave reparation af net og udskiftning af trawl (tragtformet fiskenet der trækkes hen over havbunden eller gennem vandet efter et fiskefartøj). Denne uddannelse er derfor ny i Frederikshavn. Den skal sikre at det maritime erhverv kan få de ting de har brug for. Da uddannelsen er ny og at der er brug for færdiguddannede hænder i den maritime verden, vil det ikke være svært at finde arbejde når du er færdig med erhvervsuddannelsen. 

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen er en individuelt tilrettelagt uddannelse. Uddannelsen består af et grundforløb (GF2), der varer 20 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. Både grundforløb og hovedforløb kan tages hos EUC Nord i Frederikshavn.

Uddannelsen som trawl- & netmontør tager 2 år og 6 mdr.

Fag

Du får på udannelsen undervisning i fagene:

  • Naturfag og IT
  • Fiskerilære
  • Netkonstruktion
  • Reparation og vedligehold
  • Produktudvikling
  • Innovation og iværksætteri

Praktik

Du vil under din uddannelse komme i praktik, hvor du vil blive oplært i de arbejdsopgaver, som høre til uddannelsen. Praktikken foregår på en arbejdsplads med udannede indenfor området. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve, hvor du derefter modtager dit svendebrev. 

Hvorfor trawl- og netmontør

Med en uddannelse som trawl- og netmontør, vil kunne vælge bredt mellem arbejdspladser, da der er stor mangel på maritimt arbejdskraft. Uddannelsen giver også muligheden for at vælge en karriere internationalt, hvor du får muligheden for at se verden, få en god løn og gøre det du er god til. Hvis du brænder for faget, vil en uddannelse som trawl- og netmontør være det rigtige karrierevalg for dig.

Navn
Trawl- & netmontør

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
2 år 6 mdr.

Adgangskrav
For at blive optaget til uddannelsen, skal du have indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Økonomi
Løn under uddannelse

Relaterede uddannelser
Fiskeskipper, Kystskipper, Skibsmontør, Sætteskipper

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her