Teknisk isolatør

Fagmanden til lands og til vands

Ansvar og arbejde

På teknisk isolatør erhvervsuddannelsen handler den største del af jobbet om isolering. Uddannelsen inkluderer rådgivning, behandling og viden om materialerne du skal bruge. Du lære at vurdere og planlægge hvordan, til tider udfordrende, isolations-opgaver kan løses bedst muligt. Du vil også få opgaver som at opmåle og beregne materialeforbrug og rådgivning. Som isolatør kan du arbejde mange forskellige steder. Du kan komme til at arbejde i isolationsfirmaer, på skibsværfter eller skabe din egen virksomhed. I den maritime verden vil du komme til at arbejde med isolerings løsninger som kunne være energibesparende termisk isolering til tekniske installationer ombord på skibe og offshore anlæg.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Er interesseret i matematik og beregninger
  • Er interesseret i at arbejde med dine hænder
  • Er indstillet på at bruge it-værktøjer
  • Har fokus på kvalitet og detaljer
  • Kan arbejde sammen med andre faggrupper
  • Kan sætte dig ind i love og regler inden for området
  • Er serviceminded 
  • Har god fysik og kan arbejde i højder

Karriere og fremtid

Når du er færdig som teknisk isolatør, har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Du kan også videreuddanne dig inden for andre erhvervsakademiuddannelser. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav - dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger om optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, i f.eks. din erhvervsuddannelse, kan du læse de fag der kræves op på et højere fagligt niveau.

Hvorfor teknisk isolatør

Med en uddannelse som teknisk isolatør, vil du kunne arbejde med vandinstallationer, ventilation, brand isolation og meget mere. Tekniske isolationer er vigtigt arbejde i stort set alle moderne byggerier - både på land men også til vands. Med den store mangel på færdiguddannede isolatører, har du stor mulighed for at vælge den type af arbejdsplads, der passer bedst til dig. 

Mulighed for at læse som EUX

Hvis du er usikker på om du skal vælge en erhvervsuddannesle eller en gymnasial uddannelse - kan du med en uddannelse som teknisk isolatør læse begge dele på én gang med en EUX. Du kan læse mere om EUX ved at klikke her.

Navn
Teknisk isolatør

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
4 år 3 mdr.

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået dansk og matematik

Økonomi
SU og elevløn

Relaterede uddannelser
Industrimontør, Skibsmekaniker, Industrioperatør, Bygningskonstruktør

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her