Teknisk isolatør

Fagmanden til lands og til vands

Ansvar og arbejde

Som teknisk isolatør kommer den primært del af jobbet til at handle om netop 'isolering'. Dette inkluderer rådgivning, behandling og generel viden om materialet. Du lærer om at vurdere og planlægge hvordan, til tider udfordrende, isolations-opgaver løses bedst. Hertil kommer også opgaver såsom at opmåle og beregne materialeforbrug og rådgive herom. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har god fysik og kan arbejde i højder
  • Er indstillet på ofte at arbejde i dårlige arbejdsstillinger, som kan belaste arme, ben og ryg
  • Er indstillet på at bruge it-værktøjer
  • Har fokus på kvalitet og detaljer
  • Kan arbejde sammen med andre faggrupper
  • Kan sætte dig ind i love og regler inden for området
  • Er serviceminded og god til at tale med kunder

Karriere og fremtid

Når du er færdig som teknisk isolatør, har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. 

Hvorfor teknisk isolatør

Med en uddannelse indenfor faget, vil du kunne arbejde med vandinstallationer, ventilation, brand isolation og meget mere. Tekniske isolatører er en vital arbejde i stort set alle moderne byggerier, både på land men også til vands. Med den høje efterspørgsel på færdiguddannede isolatører vil du også have rig mulighed for at vælge den type af arbejdsplads, der passer bedst til dig. Så hvis du kan se dig selv i faget og opfylde de kompetencer, der efterspørges, er denne uddannelse lige noget for dig. 

Navn
Teknisk isolatør

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
4 år 3 mdr.

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik

Økonomi
SU og elevløn

Relaterede uddannelser
Industrimontør, Skibsmekaniker, Industrioperatør, Konstruktør

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her