Teknisk designer

Mødet mellem arkitekt og ingeniør

Ansvar og arbejde

Som teknisk designer vil meget af dit arbejde foregå i samarbejde med ingeniører, arkitekter og andre fagfolk. Du vil blive forbindelsen mellem dem, der står for planlægning, og dem der udfører arbejdet. Det kan f.eks. være i regionernes og kommunernes tekniske forvaltninger, ved ministerierne, forsyningsvirksomhederne og rådgivende ingeniørvirksomheder.

For at blive en god teknisk designer er det godt hvis du har kreative evner og er god teknisk. Du skal være god til at samarbejde med andre, holde styr på ting og være intersseret i matematik og tegning. Er du allerede håndværker, er det kun en fordel - især hvis du vælger specialet bygge & anlæg, da du kender til byggebranchen på forhånd.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med it og teknik
  • Er interesseret i matematik 
  • Er interesseret i sprog (engelsk og dansk)
  • Har sans for formgivning og design
  • Kan arbejde kreativt
  • Har fokus på kvalitet og detaljer
  • Kan lide at samarbejde 

Som teknisk designer, er det godt hvis ud kan lide at tegne - både i hånden og digitalt. Du skal kunne samarbejde, da en stor del af arbejdet foregår i forbindelse med andre. Når du planlægger og løser opgaver, skal du være god til at lytte og forstå. 

Karriere og fremtid

Når du er færdig som teknisk designer, har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Du kan også videreuddanne dig inden for andre erhvervsakademiuddannelser. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav - dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, i f.eks. din erhvervsuddannelse, kan du læse de fag der kræves op på et højere fagligt niveau.

Hvorfor teknisk designer

Med en uddannelse som teknisk designer har du et bredt udvalg af videreuddannelser og specialiseringer, du kan læse efterfølgende. Afhængig af det du er god til og det du interesser dig for, har du mulighed for at vælge karriere inden det fag der interessere dig. Hvis du brænder for at designe, skabe og bruge dine hænder, er uddannelsen som teknisk designer lige noget for dig. 

Navn
Teknisk designer

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
3 år 6 måneder

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået dansk og matematik

Økonomi
SU og elevløn

Relaterede uddannelser
Administration, IT-teknolog, Speditør, Bygningskonstruktør

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her