Speditør

Forhandleren i et internationalt netværk

Ansvar og arbejde

Som speditør er du kontaktpersonen med en meget alsidig hverdag, som kan byde på et højt arbejdstempo, hvor de rigtige beslutninger hurtigt skal træffes, for at undgå et potentielt stort økonomisk tab. Man skal derfor trives i det høje tempo, kunne lide at gøre en god handel og kunne holde rede i papirarbejdet undervejs. En del af arbejdet forudsætter også at man er godt inde i de forskellige transportformer og har kendskab til internationale toldbestemmelser.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Kan holde hovedet koldt i potentielt pressede situationer
  • Er god til at kommunikere og formulere dig
  • Er ansvarsbevidst, opmærksom og påpasselig
  • Er serviceminded og god til at tale med mange forskellige mennesker
  • Er god til engelsk
  • Er klar på en varierende hverdag

Arbejdstempoet kan være højt, og speditører skal kunne træffe hurtige beslutninger, der ofte kan have store økonomiske og juridiske konsekvenser. Speditører har som regel fast arbejdstid, men overarbejde er ikke ualmindeligt

Karriere og fremtid

Med arbejdserfaring som speditør kan du avancere til transportkonsulent fx med speciale i salg af transport- og logistikløsninger. Dette kan efterfølgende lede til stillinger som transportchef, hvor du bliver ansvarlig for en virksomheds transportopgaver med alt hvad det indebærer. Med de mange mulighed for både at komme ud og arbejde spændende steder i verden, de mange udfordringer den travle hverdag som speditør kan byde på, vil du sjældent komme til at kede dig undervejs. Du har også rig mulighed for at efteruddanne dig, hvor efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse afholder kurser for folk, der arbejder inden for spedition og shipping.

Hvorfor speditør

Med en uddannelse som speditør åbnes dørene for en alsidig hverdag, der for alvor giver dig mulighed for at favne bredt og få et indblik i et internationalt netværk. En kompetent speditør har fingeren på pulsen og er ikke bange for at have mange bolde i luften samtidig. Hvis du kan se dig selv i rollen som fremtidens speditør er denne uddannelse og muligheden for at blive en uundværlig brik i den maritime sektor, lige noget for dig. 

Navn
Speditør

Uddannelsestype
Elevuddannelse

Varighed
2 år inklusiv 7-9 ugers skoleforløb

Adgangskrav
Du skal have gennemført en ungdomsuddannelse på STX, HHX, HTX eller EUX, med gennemsnitskarakteren 2,0 eller højere.

Økonomi
SU, Elevløn

Relaterede uddannelser
Administration, IT-teknolog, Shipping trainee, Teknisk designer

Uddannelsessteder

Virksomheder
Indenfor denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her