Speditør

Forhandleren i et internationalt netværk

Ansvar og arbejde

Som speditør vil du skulle planlægge og gennemføre transportopgaver - hvilket vil sige, at du skal sørge for, at varerne kommer sikkert fra et sted til et andet. Arbejdet kan være skiftende, med højt arbejdstempo - dvs. at de rigtige beslutninger skal træffes hurtigt, for at undgå et måske stort penge tab. Man skal derfor kunne lidt arbejde hurtigt, gøre en god handel og holde styr i papirarbejdet på samme tid. Som en del af arbejdet er det godt, hvis du er godt inde i de forskellige transportformer og har kender til internationale toldbestemmelser. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Ikke bliver stresset i pressede situationer
  • Er interesseret i sprog (engelsk og dansk)
  • Kan tage ansvar og være opmærksom
  • Er serviceminded 
  • Er klar på at arbejdsdagene ikke er ens 

Karriere og fremtid

Med arbejdserfaring som speditør kan du læse videre til transportkonsulent f.eks. med speciale i salg af transport- og logistikløsninger. Dette kan efterfølgende lede til stillinger som transportchef, hvor du vil blive ansvarlig for en virksomheds transportopgaver. Med de mange mulighed for både at komme ud og arbejde spændende steder i verden, de mange udfordringer den travle hverdag som speditør kan byde på, vil du ikke komme til at kede dig. Du har også mulighed for at læse videre, inden for handel, administration, kommunikation og ledelse, da efteruddannelsesudvalget afholder kurser for folk, der arbejder inden for spedition og shipping.

Hvorfor speditør

Med en uddannelse som speditør er hverdagen aldrig ens. Uddannelsen giver dig mulighed for at arbejde med mange forskellige ting og få et internationale kontakter. En dygtig speditør er ikke bange for, at lave mange ting på samme tid. Hvis du kan se dig selv i rollen som speditør og muligheden for at blive en stor del af den maritime verden, er denne uddannelse lige noget for dig. 

Navn
Speditør

Uddannelsestype
Elevuddannelse

Varighed
2 år inklusiv 7-9 ugers skoleforløb

Adgangskrav
Du skal have gennemført en ungdomsuddannelse på STX, HHX, HTX eller EUX, med gennemsnitskarakteren 2,0 eller højere.

Økonomi
SU, Elevløn

Relaterede uddannelser
Administration, IT-teknolog, Shipping trainee, Teknisk designer

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her