Softwareudvikler

Uddannelse med kodning og programmering

Ansvar og arbejde

For at blive en softwareudvikler, skal du have læst datamatikeruddannelsen først. Uddannelsen som softwareudvikler tager 1 ½ år ovenpå de 2 ½ år fra datamatikeruddannelsen. Som softwareudvikler vil du arbejde med forskellige databasetyper og du kan være med til at videreudvikle de systemer der allerede findes. Det vil sige at du vil arbejde med kodning og programmering.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt at du: 

  • Har studeret til datamatiker først
  • Kan lide at arbejde med it
  • Kan arbejde alene og sammen med andre
  • Er interesseret i at sidde meget ved en computer

Karriere og fremtid

Softwareudviklere arbejder ofte med systemudvikling, softwarearkitekter og projektledelse. Der er mulighed få at arbejde i både Danmark og internationalt. Derudover kan du også videreuddanne dig på universitet, hvis det er det du ønsker.  

Hvorfor softwareudvikler

Hvis du interesserer dig for udviklingen af forskellige computerprogrammer, kan du som softwareudvikler arbejde med it på et højt niveau. Du har mulighed for at få et arbejde i forskellige typer af virksomheder – både i og uden for den maritime verden.  

Navn
Softwareudvikler

Uddannelsestype
Erhvervsakademi uddannelse

Varighed
1½ år (18 måneder)

Adgangskrav
Gymnasial eksamen + specifikke adgangskrav

Økonomi
SU

Relaterede uddannelser
Datamatiker

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her