Skibsfører

Skibets øverste leder

Ansvar og arbejde

Som skibsfører kan du få verden som din arbejdsplads. Det er dit ansvar at navigere sikkert og efter reglerne, så skibet kommer sikkert i havn, samt at sikkerheden er i top. Uddannelser giver dig mulighed for at prøve kræfter med alt fra mindre supplyskibe til de største containerskibe, der sejler verdenshavene. Det er også dit ansvar at varetage kontakt til de lokale myndigheder, når skibet når havnen og sikre at der losses og lastet efter bogen. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til skibe og sejlads
  • Har lederambitioner
  • Har gode kommunikationsevner
  • Er god til at arbejde med mennesker
  • Kan arbejde målrettet og ansvarligt 
  • Kan have mange bolde i luften 
  • Kan holde hovedet koldt i pressede situationer

Karriere og fremtid

Skibsførere er eftertragtet på arbejdsmarkedet. Du kan se frem til en karriere, der både kan bringe dig rundt i verden om bord på handelsskibe er på færger rundt i Danmark.

Når du er ude at sejle i eksempelvis to måneder, har du bagefter fri i to måneder – begge dele med fuld løn. Som nyuddannet får du titel af 1. styrmand. Efter nogle års erfaring bliver du overstyrmand med mulighed for forfremmelse til kaptajn. Du har også mulighed for et arbejde på land i industrien, på rederikontor eller du kan videreuddanne dig f.eks. med en masteruddannelse fra CBS i shipping og logistik.

Hvorfor skibsfører

Med en uddannelse som skibsfører, vil du have hele verden som din arbejdsplads, om det så er lokale skibsruter eller på de internationale farvande. I forbindelse med uddannelsesforløbet, vil du også komme til at tilegne dig mange forskellige kompetencer, der kan gøre dig uundværlig på en moderne arbejdsplads. De øverste ledere på skibe er også meget eftertragtede på arbejdsmarkedet, og modtager også høj løn. Så hvis du kan se dig selv i uddannelsen, brænder for en arbejdsplads på havet og kan se dig selv i de kompetencer, der efterspørges, vil skibsfører være det rette valg for dig. 

Navn
Skibsfører

Uddannelsestype
Professionsbachelor-uddannelse

Varighed
3 år og 9 måneder

Adgangskrav
Gymnasial uddannelse + særlige krav

Økonomi
SU og løn i praktikperioderne

Relaterede uddannelser
Sætteskipper, Kystskipper, Maskinmester, Fiskeskipper

Uddannelsessteder

Virksomheder
Indenfor denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her