Skibsassistent

Starten på en karriere til søs

Ansvar og arbejde

Det er dit ansvar som skibsassistent at sørge for den overordnede orden på skibet, bl.a. fortøjning, håndtering af kran ombord på skibet og vedligeholdelse både over og under dækket. 
Uddannelsen går også under navnet "Den Grundlæggende Maritime Uddannelse", og fungerer som et springbræt, der giver dig adgang til en lang række uddannelser indenfor det maritiem felt; herunder Skibsmaskinist, Kyst- eller Sætteskipper, Maskinmester m.fl. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har en interesse for teknik, skibe og drift
  • Har lyst til at arbejde i det maritime
  • Har lyst til at arbejde med dine hænder
  • Kan arbejde selvstændigt og fokuseret
  • Er god til at kommunikere og samarbejde med andre

Karriere og fremtid

Der er mange veje/muligheder for at nå målet. Skibsassistentuddannelsen giver dig mulighed for at få en kyst- eller sætteskippereksamen. Med sætteskippereksamen og tilstrækkelig sejltid får du bevis som styrmand af 3. grad og kan sejle som styrmand i alle større skibe. (Som overstyrmand dog kun op til 3000 BT). Efter 2 års tjeneste som styrmand kan man få sønæringsbevis som sætteskipper, hvilket giver ret til at føre skibe op til 3000 BT i fart på alle have. Du kan dog også fortsætte, indtil du får en fuld skibsføreruddannelse, som giver dig mulighed for at sejle med alle skibstyper og størrelser.

Hvorfor skibsassistent?

Som uddannet skibsassistent vil du mange muligheder for at bygge videre på din uddannelse, og skræddersy din karriere i den retning, der passer bedst for dig. Med høj efterspørgsel og arbejdspladser bl.a. på skibe, i rederier eller i udlandet kan du derfor også vælge hvor i verden du vil gøre karriere. Hvis du brænder for at bruge dine hænder, har en interesse i skibe og deres drift og kan se dig selv som en del af fremtidens maritime arbejdskraft, er en karriere som skibsassistent bestemt vejen for dig. 

Navn
Skibsassistent

Varighed
5 måneder

Adgangskrav

  • Karaktergennemsnit på mindst 2,0 i henholdsvis dansk og matematik eller af MARTEC vurderes egnet gennem samtale/evt. prøve

Økonomi
SU

Relaterede uddannelser
Kystskipper, Skibsmaskinist, Sætteskipper, Skibsfører

Uddannelsessteder

Virksomheder
Indenfor denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her