Skibsassistent

Starten på en karriere til søs

Ansvar og arbejde

Med en uddannelse som skibsassistent vil det være dit ansvar, at sørge for den orden på et skib. En skibassistents arbejdsopgaver er blandt andet fortøjning, håndtering af kran ombord på et skib og vedligeholdelse både over og under dækket. 
Uddannelsen bliver også kaldt "Den Grundlæggende Maritime Uddannelse". Uddannelsen giver dig nemmere adgang til en lang række uddannelser indenfor den maitime verden, herunder; Skibsmaskinist, Kyst- eller Sætteskipper, Maskinmester m.fl. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har en interesse for teknik, skibe og drift
  • Har lyst til at arbejde med dine hænder
  • Kan arbejde alene
  • Er god til at snakke og samarbejde med andre mennesker 

Karriere og fremtid

Skibsassistentuddannelsen giver dig mulighed for, at få en kyst- eller sætteskippereksamen. Med sætteskippereksamen og meget sejltid får du bevis som styrmand af 3. grad og kan sejle som styrmand på større skibe. Efter 2 års tjeneste som styrmand kan man få sønæringsbevis som sætteskipper, hvilket giver ret til at føre skibe op til 3000 BT i fart på alle verdens have. Du kan også vælge at fortsætte, indtil du får en fuld skibsføreruddannelse, som giver dig mulighed for at sejle med alle skibstyper og størrelser.

Hvorfor skibsassistent?

Som uddannet skibsassistent har du mange muligheder for, at bygge videre på din uddannelse og dermed vælge karriere i den retning, der passer bedst for dig. På grund af manglende skibsassistenter på skibe, i rederier og i udlandet, har du mulighed for at arbejde internationalt. Hvis du brænder for at bruge dine hænder, har en interesse i skibe og deres drift, er en karriere som skibsassistent bestemt vejen for dig. 

Mulighed for at læse som maritim student 

Hvis du synes at skibsassistent lyder spændende, men også gerne vil tage en en gymnasial uddannelse - kan du blive maritim student, hvor du kan læse en STX eller HF samtidig med at du bliver uddannet skibsassistent. Du kan læse mere om maritim student uddannelsen ved at klikke her.

Navn
Skibsassistent

Varighed
Ca. 3 år

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået dansk og matematik dansk og matematik eller af MARTEC vurderes egnet gennem samtale/evt. prøve

Økonomi
SU

Relaterede uddannelser
Kystskipper, Skibsmaskinist, Sætteskipper, Skibsfører

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her