Shipping trainee

Uddannelsen på det internationale farvand

Ansvar og arbejde

Som shipping trainee bliver du elev hos et rederi eller en shippingvirksomhed. Det kan bl.a. blive dit ansvar at arrangere transport af varer og råvarer, som fragtes med skibe over verdenshavene, vælge og forhandle brændstof, der driver skibene og til den bedste pris og/eller forhandle den mest fordelagtige type af last mellem mæglere. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde på med mennesker og kommunikation
  • Er interesseret i engelsk
  • Er interesseret i planlægning 
  • Kan arbejde omhyggeligt og præcist
  • Er serviceminded og god til at tale og skrive med kunder
  • Kan samarbejde med andre
  • Kan arbejde under pres

En arbejdsdag inden for shipping, byder på arbejdsopgaver, som ofte er internationale. Derfor er det vigtigt, at du er god til engelsk og kan håndtere og kan overskue mange kommunikative opgaver på samme tid, uden at miste overblikket. 
Du kan også forvente at skulle rejse en del i forbindelse med uddannelsen, så hvis du drømmer om at komme til at se verden, er der gode muligheder for at komme afsted inden for shippingbranchen.  

Karriere og fremtid

Med en færdig shippinguddannelse kan du få job i et rederi eller shippingvirksomhed. Glæd dig til en travl hverdag i en global branche. Der er gode muligheder for, at du kan gøre karriere i udlandet, og at du kan videreuddanne dig til f.eks. skibsmægler, tage en MBA i shipping og logistik på CBS eller en master i transport og maritim management på SDU i Esbjerg.

International Shipping and Trade

En alternativ vinkel på denne type af uddannelse kunne være at tage en bachelor i Internation Shipping and Trade. Uddannelsen kommer til at foregå på engelsk og handler om international handel i den maritime sektor. Du vil også komme til at have fag indenfor økonomi og forretningsmodeller. Derfor forudsætte denne type af uddannelse både at du er stærk i engelsk, men også er klar til at arbejde med tal. 
Under uddannelse vil du få indblik i shippingvirksomhederne og komme til at arbejde med forretningsområder, økonomisk og organisatorisk analyse og forståelse og især den globale kultur, handel og økonomiske konkurrence. 

Med en bacheloruddannelse i international shipping og handel kan du læse videre på en kandidatuddannelse inden for det samfundsvidenskabelige område. Du kan bl.a. blive optaget på kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi, cand.merc.

Du vil have fremtidige jobmuligheder i virksomheder inden for shippingindustrien.

Hvorfor shipping

Med en uddannelse indenfor shipping, vil du opdage at verden ligger for dine fødder. Der er især gode muligheder og bredt udvalg til at komme ud og se verden. Inden for feltet er der dog både plads til 'verdensmanden' og 'IT-manden', din arbejdsplads dit valg, og hvis du brænder for faget og kan se dig selv afspejlet i de efterspurgte kompetencer, er denne uddannelse helt sikkert for dig.  

Hvis du vil blive klogere på, hvad en shipping trainee laver, tryk her for, at møde Jeppe og Nikolai som er i lære som shipping traniee. Du kan også møde Jeppe i en ny film, hvor han nu er shipping elev - du finder filmen ved at trykke her.

Navn
Shipping trainee

Uddannelsestype
Trainee-uddannelse

Varighed
2 år

Adgangskrav
STX, HHX eller lignende

Økonomi
Løn under uddannelse

Relaterede uddannelser
Speditør, Administration, IT-teknolog, Teknisk designer

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her