Maskinsnedker

En mester med sine hænder

Ansvar og arbejde

På maskinsnedker uddannelsen lære du at lave møbler, gulve og døre med maskiner. På skolen lære du at slibe, høvle og fræse ved hjælp af maskiner. Du lære også om de materialer, der anvendes. En stor del af arbejdet går ud på at planlægge og klargøre maskiner og materialer til arbejdet. Du skal betjene og vedligeholde maskinerne samt kende de nyeste teknikker.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med it, teknik og maskiner
  • Har fokus på kvalitet og detaljer
  • Kan arbejde sammen med mennesker fra andre uddannelser
  • Er indstillet på at arbejde på et værksted eller i en produktionshal
  • Tænker på sikkerhed 

Karriere og fremtid

Både maskinsnedkere, trædrejere og produktionsassistenter bliver ansat på store produktionsvirksomheder og på værksteder. Man kan også vælge at blive selvstændig snedkermester.

Du kan også læse videre til: 

Fag

På uddannelsen får du undervisning i fag som: 

  • Materialeforståelse
  • Industriel og håndværksmæssig fremstilling
  • Matematik
  • Lim- og finer teknik

Du vil også få undervisning i informationsteknologi, produktionsudvikling, produktion og service samt stil, form og farve.

I alle tre fag kommer du både til at udføre håndværksopgaver og mere tekniske opgaver i forbindelse med betjening af maskinerne. Uddannelsen består af et grundforløb, der kan tages på blandt andet på EUC Nord i Hjørring eller Frederikshavn. Uddannelsen tager 20 eller 40 uger, plus et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. Hovedforløbet kan ikke tages på EUC Nord.

Praktik
I praktiktiden bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Praktikken foregår på en arbejdsplads eller i et skolepraktikcenter. Du afslutter uddannelsen som maskinsnedker med en svendeprøve.

Hvorfor maskinsnedker

Med en uddannelse som maskinsnedker lære du at  lave møbler, gulve og døre - det kan du for eksempel lave til maritime virksomheder, skibe, færger og krydstogtskibe. Der er brug for uddannet maskinsnedkere, hvilket betyder at du har stor mulighed for både praktik og job efter uddannelsen.  

Mulighed for at læse som EUX

Hvis du er usikker på om du skal vælge en erhvervsuddannesle eller en gymnasial uddannelse - kan du med en uddannelse som maskinsnedker læse begge dele på én gang med en EUX. Du kan læse mere om EUX ved at klikke her.

Navn
Maskinsnedker

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
Fra 2 år 6 mdr. til 4 år 3 mdr.

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået dansk og matematik

Økonomi
SU og elevløn

Relaterede uddannelser
Industrioperatør, Industritekniker, IT-teknolog, Skibsmontør

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her