Maskinmester

Den fleksible uddannelse med ansvar og udfordringer

Ansvar og arbejde

Som maskinmester bliver du professionsbachelor i maskinteknisk ledelse og drift. Uddannelsen kan bruges i tekniske jobs over hele verden - både på land og til søs. Du kan skifte branche hele livet og bruge dine lederevner til at skabe miljørigtige løsninger, spare energi og penge, lede og implementere store projekter, optimere produktionsprocesser, sælge avancerede tekniske anlæg og være med til at forme fremtidens automatiserede systemer i industri, byggeri og i den maritime sektor. Ingen anden teknisk ledelsesuddannelse spænder så bredt mellem teoretisk viden og praktiske evner.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt at du: 

  • Har lyst til arbejde med maskiner, motorer og anlæg
  • Har lyst til at lede og få ansvar
  • Kan lide at arbejde med dine hænder
  • Er praktisk anlagt
  • Kan samarbejde med andre
  • Kan tage ansvar for dit arbejde
  • Er interesseret i matematik og it

Karriere og fremtid

De fleste maskinmestre arbejder som mellemledere eller chefer på land, hvor de står for driften af større maskinanlæg ved kraftværker, elværker, rensningsanlæg, gas-, vand- og varmeværker osv. Som maskinmester kan du også komme til at arbejde med f.eks. salg af tekniske produkter, projektering og rådgivning.

På moderne handelsskibe og passagerskibe er maskinanlæggene ofte meget store. Maskinerne har også en høj grad af automatik og kræver derfor kun pasning af få personer. Her er det maskinmesterens arbejde at sørge for drift og reparation af maskiner og installationer.

Mere uddannelse

Du har mulighed for at søge optagelse på kandidatuddannelsen i produktion. Du kan også videreuddanne dig på deltid igennem relevante master- og diplomuddannelser. Det kan f.eks. være en teknisk diplomuddannelse eller diplomuddannelsen i ledelse. Ledelsesakademiet Lillebælt tilbyder en særligt tilrettelagt maritim diplomuddannelse i ledelse, den såkaldte Blue Diploma. Læs mere om uddannelsen i Diplom i ledelse.

En relevant masteruddannelse kan f.eks. være Master in Management of Technology, MMT eller en anden masteruddannelse i ledelse.

Hvorfor maskinmester

Som uddannet maskinmester vil du have verden for dine fødder, i forhold til arbejdsmarkedet, hvor færdiguddannede er meget eftertragtede. Har du ønsker om, at komme ud og se verden f.eks. på skibe i internationale farvande, er der også store muligheder for det. Der vil også være mulighed for at videreuddanne dig, hvis du har et ønske om at læse videre. Maskinmestre har også muligheden for at få høj løn, især hvis du eksempelvis vælger at arbejde offshore. Så hvis du brænder for faget og har et ønske om at arbejde med maskiner og få masser af ansvar, er en uddannelse som maskinmester bestemt et godt valg for dig. 

Hvis du vil blive klogere på, hvad en maskinmester laver, så tryk her for, at møde Martin som er i lære som maskinmester

Navn
Maskinmester

Uddannelsestype
Professionsbachelor-uddannelse

Varighed
3 - 4½ år alt efter uddannelsesbaggrund

Adgangskrav
Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse. Desuden specifikke krav.

Økonomi
SU

Relaterede uddannelser
Skibsassistent, Maritim Student, Skibsmekaniker, Serviceassistent, Skibsmontør

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her