Maritim Student

Studiet med sideløbende søfart

Hvad er Maritim Student?

Som maritim student kan du læse en gymnasial uddannelse, samtidig med at du får den grundlæggende maritime uddannelse til skibsassistent. Du kan læse STX eller HF på en alternativ uddannelse, som består af klasseundervisning, værkstedsarbejde samt et togt med Skoleskibet DANMARK.

Den gymnasiale del af uddannelsen foregår på Frederikshavn Gymnasium og er på lige fod med de øvrige studerende. Den maritime del foregår hos MARTEC, som er maskinmesterskolen i Frederikshavn, hvor du vil blive undervist i bl.a. svejsning, drejning og motormontage. Som maritim student kan du vælge maskinteknisk linje, hvilket er til dig, som vil være maskinmester eller maritim linje, som er for dig, der vil være skibsfører.

Du kan læse mere om forløbet på maritim students hjemmeside

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har en interesse for skibe, drift og teknik
  • Har lyst til at arbejde med både hænder og hoved
  • Har yderligere kompetencer alt efter hvilken linje og efteruddannelse du vælger.

Karriere og fremtid

Når du er færdig som maritim student, kan du arbejde som skibsassistent eller søge ind på en videregående uddannelse. Som skibsassistent er man den praktiske medarbejder om bord på et skib, hvor arbejdsopgaverne kan variere fra at arbejde i maskinrummet til fortøjning eller håndtering af kranen om bord.

Den 3-årige HF er adgangsgivende til videregående uddannelser på erhvervsakademi- eller professionsbachelorniveau og den 4-årige STX er adgangsgivende op til universitetsniveau.

Du får direkte adgang til de maritime uddannelser som skibsfører, maskinmester og speditør.

Hvorfor maritim student?

Uddannelsen er til dig som ønsker en studentereksamen med et maritimt fokus, som skaber fremtidsmuligheder til søs, men ikke udelukker andre karriereveje og uddannelser.

Navn
Maritim Student

Uddannelsestype
Ungdomsuddannelse

Varighed
3-4 år

Adgangskrav
9./10. Klasse

For at kunne sejle med Skoleskibet DANMARK skal du kunne fremvise et gyldigt sundhedsbevis

På visse togter med Skoleskibet DANMARK kan der kræves ren straffeattest

Økonomi
SU

Relaterede uddannelser
EUX, Skibsassistent, Maskinmester, Skibsfører, Speditør

Uddannelsessteder

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her