Kystskipper

Skipperen med den varierende hverdag

Ansvar og arbejde

Som kystskipper er du styrmand og leder på mindre erhvervsskibe, der udelukkende sejler i Danmark og Østersøen. Du leder mandskabet om bord, men da der er tale om skibe med mindre besætninger, har du mange afvekslende opgaver. Du er blandt andet ansvarlig for administrationsarbejdet og for sikkerheden, men du har også kompetencerne til at vedligeholde skibets maskiner.
Dine arbejdsopgaver vil være varierende, da du skal kunne være vagthavende under sejladsen og tage dig af skibets last, uanset, om du slæber gods, eller om skibet har passagerer om bord. Samtidig skal du være med til at holde skibet og maskinerne ved lige, samt søge for papirarbejde. Hertil kommer en række lederopgaver over for den menige besætning på skibet. For at sejle som kystskipper skal man have sønæringsbevis. Efter 12 måneder som styrmand kan du få sønæringsbevis som kystskipper. Det giver ret til at føre skibe op til 500 bruttoton. For at få beviset skal du have bestået en syns- og høreprøve. Beviset får man af Søfartsstyrelsen.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med skibe og sejlads
  • Er interesseret i sprog (engelsk og dansk)
  • Kan lide og samarbejde med andre
  • Har mod på at tage ansvar
  • Har mod på en varierende hverdag

Karriere og fremtid

Du kan se frem til at blive leder på mindre lastfartøjer, entreprenørfartøjer, bugserbåde og mindre færger, der sejler i Danmark og Østersøen. Med Den Grundlæggende Maritime Uddannelse i bagagen, er mange veje åbne for dig, der søger en maritim karriere. Uddannelsen giver dig grundlaget for at få få arbejde som enten kystskipper eller befaren skibsassistent. Har du mod på at dygtiggøre dig yderligere har du flere karriereveje at vælge mellem, som: Skibsfører, Sætteskipper, Maskinmester og Skibsmaskinist.
Ovenstående uddannelser udloves alle hos MARTEC i Frederikshavn 

Hvorfor kystskipper

Som uddannet kystskipper vil du have gode muligheder for at vælge din arbejdsplads, da der er høj efterspørgsel efter uddannede. Et arbejde som kystskipper byder på en spændende og anderledes hverdag. Du har også gode muligheder for at videreuddanne dig og skræddersy din karriere. Hvis du har ønsker om at blive højtuddannet indenfor det maritime, er en uddannelse som kystskipper et solidt sted at starte sin karriere. Hvis det lyder som noget for dig og du kan se dig selv starte din karriere indenfor feltet, er er uddannelsen bestemt noget for dig!

Navn
Kystskipper

Varighed
6 måneder

Adgangskrav
Du behøver ikke en særlig skolebaggrund, men du skal have praktisk sejlerfaring.

Økonomi
SU

Relaterede uddannelser
Skibsfører, Sætteskipper, Skibsmaskinist, Skibsassistent

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her