IT-teknolog

Den tekniske fagmand

Ansvar og arbejde

I løbet af uddannelsen specialiserer du dig i enten elektronik eller netværksteknik. Du får undervisning i den nyeste elektronik- og computerteknologi og lære om, hvordan man benytter og udvikler den. Du kan vælge et forløb i hvordan man leder et it-projekt i en virksomhed og sælger og køber it-teknologi. Du vil komme til at arbejde med it-teknolog, f.eks. i form af installation og vedligeholdelse af it-netværk, rådgivning om kommunikations- og informationsteknologisk udstyr og lignende. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

 • Kan arbejde selvstændigt og fokuseret
 • Kan indgå i et team og være god til at samarbejde
 • Er interesseret i matematik
 • Er interesseret i engelsk
 • Er interesseret i it
 • Kan tage ansvar for dit arbejde
 • Har kvalitet for øje

Mere om uddannelsen

På erhvervsakademiuddannelsen til at blive it-teknolog kommer du til at beskæftige dig med den nyeste teknologi inden for computere, elektronik og telekommunikation. Uddannelsen består af en både teknisk og teoretisk del, hvor du vil blive få et godt indblik i den it-tekniske verden. Selve uddannelsen består af en obligatorisk del på ½ år og er efterfulgt af en specialiseringsdel og en valgdel. Hertil følger også en praktikperiode på ca. 3 månder. Efter første semester skal du specialisere dig med en studieretning, enten indenfor elektronik eller indenfor netværksteknik. 

Den obligatoriske del af uddannelsen er opdelt i fire emneområder:

 • Elektroniske systemer
 • Kommunikationstekniske systemer
 • Softwareudvikling
 • Virksomheden

I løbet af uddannelsen, vil du opnå viden indenfor: 

 • Programmeringsteknik
 • Teknisk matematik
 • Forretningsforståelse
 • Rådgivning og konsulentfunktioner

På studieretningen elektronik vil du lære mere om at udvikle, producere og teste elektroniske systemer, både med fokus på hardware og software. På netværksteknik kommer du til at lære om kommunikationstekniske systemer, netværkssystemer, netværkshardware, databasesystemer og datasikkerhed.

Når du har valgt den studieretning, du føler passer bedst for dig, skal du dykke ned et afgrænset emne, som afslutningsvis vil ende med et eksamensprojekt, som du kan vælge at gennemføre i samarbejde med en virksomhed. I løbet af undervisningen veksles der mellem holdundervisning og projektarbejde – både individuelt og i grupper. Der vil derfor være plads til at arbejde selvstændigt, hvis du bedst arbejder alene, men det er også et krav at du kan indgå i et samarbejde og indgå i et team. 

Når du har afsluttet din uddannelse, har du ret til at kalde dig 'IT-teknolog AK', eller 'AP Graduate in IT Technology' på engelsk. Uddannelsen kan tages i enten: København, Odense, Viborg, Aalborg eller Aarhus og udbydes både på dansk og engelsk, derfor vil en høj forståelse for engelsk klart være en fordel, sammen med en interesse for feltet it og teknologi. 

Karriere og fremtid

Som uddannet It-teknolog kan du finde job i installatør- eller elektronikvirksomheder samt i andre virksomheder, der anvender avanceret elektronisk udstyr. Arbejdet kan bestå i at installere it-netværk eller fremstille kommunikations- og informationsteknologisk udstyr. Du vil også skulle rådgive og hjælpe kunder. En uddannelse indenfor it, giver også gode muligheder for at starte egen virksomhed og blive iværksætter, hvor du eksempelvis kunne udvikle software til større virksomheder, rederier og lignende. 

Hvorfor it-teknolog

Teknologi fylder stadig mere og mere i samfundet, og især for virksomheder, som vil ride med på bølgen af modernisering og it. Du opdage at der er rigtig gode muligheder for at komme i arbejde i indgå som en uundværlig del af fremtidens arbejdskraft. Den store efterspørgsel giver også gode muligheder for at søge i udlandet, hos rederier eller lige hvor det passer dig. Hvis du brænder for it og teknologi og kan se dig selv i ovenstående, er denne uddannelse lige noget for dig. 

Navn
IT-teknolog

Uddannelsestype
Erhvervsakademi uddannelse

Varighed
2 år

Adgangskrav
Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse + specifikke adgangskrav

Økonomi
SU

Relaterede uddannelser
Automatik & proces, Administration, Teknisk designer, Ingeniør

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her