Industritekniker

Fagmanden bag maskinerne

Ansvar og arbejde

Som industritekniker skal du være teknisk altmuligmand. Det vil sige, at du både skal kunne installere og reparere de forskellige typer af maskiner, eksempelvis på store industrivirksomheder. Det kan variere fra alt mellem store kraner, skibsmotorer til computerstyrede produktionsanlæg i metal- og plastindustrien. Det vil derfor være en fordel, hvis du har lyst til at arbejde med dine hænder og har en interesse inden for it. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Er praktisk anlagt og har lyst til at bruge dine hænder 
  • Har lyst til at arbejde med teknik, maskiner og værktøj
  • Er indstillet på at arbejde både på et værksted og ude hos kunder
  • Kan arbejde omhyggeligt og præcist
  • Er god til at planlægge opgaver
  • Er serviceminded og god til at tale med kunder
  • Kan samarbejde med andre

Karriere og fremtid

Som industritekniker bliver du ansat på fx metalfabrikker, skibsværfter, maskinfabrikker eller i plastindustrien, alt efter hvilket speciale du har valgt. Cnc-drejere og cnc-fræsere bliver ansat inden for jern- og metalindustrien. Når du er færdig med industriteknikeruddannelsen (trin 2), har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelse

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. 

Hvorfor industritekniker

Som færdiguddannet industritekniker vil du have gode muligheder, særligt i forhold til beskæftigelse, men også til videreuddannelse. Så hvis du brænder for faget og kan se dig selv i uddannelsen og de kompetencer, der efterspørges, er industritekniker lige noget for dig. 

Navn
Industritekniker

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
2 år 6 mdr. - 6 år

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik

Økonomi
SU og elevløn

Relaterede uddannelser
Industrimontør, Automatik- & proces, Maskinsnedker, Skibsmontør

Uddannelsessteder

Virksomheder
Indenfor denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her