Industrioperatør

Specialisten bag maskinerne

Ansvar og arbejde

Som industrioperatør består en stor del af dit arbejde af driftsopgaver i en industriproduktion. Det betyder, at det bliver dit ansvar at sikre, at kvaliteten af det, maskinerne producerer, er i orden. Du vil lære at betjene produktionsanlæg samt at reparere og vedligeholde maskinerne. Det er vigtigt, at du har øje for detaljer og kan arbejde fokuseret over længere tid. Som industrioperatør kommer du til at arbejde med mange forskellige typer af maskiner og anlæg i mange forskellige slags virksomheder. Det kan for eksempel være inden for både, fødevarer, medicin, jern og metal og elektronik. I fiskeribranchen kaldes uddannelsen populært for FISHTECH. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til arbejde med produktion i industrien
  • Har fokus på kvalitet
  • Har lyst til at arbejde med teknik og it-styrede maskiner
  • Er opmærksom på miljø og sikkerhed
  • Er praktisk anlagt
  • Kan samarbejde med andre
  • Er klar til også at løse rutineopgaver
  • Er indstillet på skiftende arbejdstider med aften- og nattearbejde

Karriere og fremtid

Som industrioperatør vil du kunne specialisere dig inden for et bestemt område. Du kan arbejde med produktionsmaskiner inden for jern og metal og  medicin til maskiner der behandler: fødevare, træ, elektronik og lign. Du vil derfor også have rig mulighed for at vælge blandt mange forskellige typer af  arbejdspladser. 
Når du er færdig som industrioperatør med specialet produktivitet, har du mulighed for at videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter dit eget valg, her skal du dog opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, f.eks. i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. 

Hvorfor industrioperatør

Som færdiguddannet industrioperatør vil du have gode muligheder for at vælge den arbejdsplads, der passer bedst til dig. Der er også gode beskæftigelsesmuligheder og efterfølgende videreuddannelse, hvis du har ønsker om at tage din uddannelse videre. Så hvis du brænder for faget, gerne vil arbejde med maskiner og kan se dig selv i de arbejdsopgaver som efterspørges, er denne uddannelse lige noget for dig. 

Navn
Industrioperatør

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
2 år 6 mdr. til 3 år 2 mdr.

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået dansk og matematik

Økonomi
SU og elevløn

Relaterede uddannelser
Industrimontør, Automatik & proces, IT-teknolog, Skibsmontør

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her