Industrimontør

En mester i metal og montage

Ansvar og arbejde

Vedligeholdelse og reparation er nøgleordene for denne uddannelse. Du vil komme til at arbejde med mange forskellige opgaver og maskiner, både på land, men især også til søs. En vigtig del af arbejdet går nemlig ud på at kunne reparere skibe under sejllads, så last kan nå frem og deadlines overholdes. 
Dette kan inkludere vedligeholdelse af alt fra motorer på store tanke til køleanlæg i fiskekuttere. En industrimontørs hverdag og ansvar kan derfor variere alt efter om han befinder sig på land eller til søs, hvilken type af skib han befinder sig på og hvilke opgaver der kræver hans opmærksomhed. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har interesse for matematik 
  • Har lyst til at arbejde med it, teknik og mekanik
  • Kan bruge viden om teknik til at løse praktiske opgaver
  • Er praktisk anlagt
  • Har lyst til at arbejde med dine hænder 
  • Er søstærk og klar til at deltage i hverdagen og arbejdsopgaverne på et skib
  • Har god fysik

Karriere og fremtid

Udsigterne ift. beskæftigelse er gode. industrimontører er næsten altid ansat på et af de mange skibsværfter i Danmark. Selve arbejdet foregår for det meste på de forskellige skibe. Som industrimontør kan du blive selvstændig ved f.eks at have dit eget motorværksted.
Når du er færdig med industrimontøruddannelsen, har du flere muligheder for videreuddannelse, hvor du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:
Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, det vil sige at du skal have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, f.eks i din erhvervsuddannelse, skal du supplere.

Hvorfor industrimontør

Med en færdig uddannelse som industrimontør, har du gode job- og karrieremuligheder, med høj løn og høj beskæftigelse. Din arbejdsplads kan variere fra værksteder til skibe, hvilket også giver dig rigtig gode muligheder for at rejse, hvis du har lyst til at komme ud og se verden. Så hvis du kan lide at bruge dine hænder, du brænder for faget, og du kan se dig selv i de kompetencer der efterspørges, er denne uddannelse et et godt valg for dig.  

Navn
Industrimontør

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
3 - 5 år

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået i dansk og matematik

Økonomi
SU og elevløn

Relaterede uddannelser
Industrioperatør, Industritekniker, Skibsmaskinist, Skibsmontør

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her