HF Søfart

Studiet med sideløbende søfart

Ansvar og arbejde

Med HF-Søfart får du en hel HF-eksamen, og uddannelsen giver dig adgang til alle videregående uddannelser, der kræver en gymnasial ungdomsuddannelse. HF-Søfart er desuden et direkte springbræt til Skibsfører-, Skibsofficers– og Maskinmesteruddannelserne. Du kan nemlig få op til ½ års merit på disse uddannelser.

Du kan vælge mellem forskellige valgfagslinjer, som retter din HF imod fx maskinmester eller navigatør offshore, shipping eller videreuddannelse på universitetet.

Du kan læse mere om forløbet på HF Søfart Frederikshavns hjemmeside

Dine kompetencer

Hvis du har et ønske om at starte på en HF Søfart, er det vigtigt at du: 

  • Har lyst til at lære om sejlads og søfart
  • Er nysgerrig anlagt og har lyst til at lære
  • Gerne vil arbejde med dine hænder
  • Har lyst til en uddannelse hvor du ikke kun sidder på skolebænken

Karriere og fremtid

Du kan læse HF-søfart i Frederikshavn, Skagen, Svendborg og Marstal på Ærø. På HF-søfart i Frederikshavn kommer du på togt med Skoleskibet Danmark, mens du i Marstal hvert år kommer på togt med den tremastede skonnert Fylla. 

Du bor ofte på skolen eller på kollegium i nærheden, og du har derfor dine venner fra skolen tæt på dig. Det giver et stærkt sammenhold og gode venskaber.

Du får de almindelige gymnasiefag som dansk, engelsk, matematik, historie osv. Derudover har du søfartsfag ude på havet og i værksteder f.eks. sejlads, navigation, skibsteknik, brandbekæmpelse, maskinlære og håndværk.

Hvorfor HF Søfart

HF-søfart er et godt springbræt, hvis du allerede har mod på en karriere inden for det maritime. Med din viden og praktiske erfaringer fra uddannelsen bliver du godt klædt på til at læse videre til f.eks. Maskinmester eller Skibsmaskinist. Du kan også vælge at tage et job, når du er færdig og sejle rundt i verden som ubefaren skibsassistent.

Finder du ud af, at du vil noget helt andet end søfart, har du en almindelig HF-eksamen, som du kan søge ind på andre uddannelser med.

Navn
HF Søfart

Uddannelsestype
Ungdomsuddannelse

Varighed
3 år

Adgangskrav
9. klasses afgangseksamen

Økonomi
SU

Relaterede uddannelser
Skibsassistent, Maskinmester, Kystskipper, Skibsfører, Skibsmekaniker, Skibsmontør

Uddannelsessteder

Virksomheder
Indenfor denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her