Handelsuddannelse

Uddannelsen indenfor salg, indkøb og logistik

Ansvar og arbejde

Inde for den maritime verden er der også brug for folk til, at holde styr på handel, salg, indkøb osv. Du kan derfor med en handelsuddannelse kan du arbejde med handel i utrolig mange sammenhænge - for eksempel handel mellem virksomheder, salg, indkøb og logistik. Handelsuddannelsen giver dig en grundlæggende viden om den handel, der foregår mellem virksomheder. 

Du afslutter uddannelsen med, at vælge imellem om du vil være: handelsassistent (salg), indkøbsassistent, logistikassistent eller digital handel. Som handelsassistent, med specialet salg, lærer du om kunder og forskellige måder at sælge på. Du lærer også forhandlingsteknik og får derfor kendskab til at planlægge salg og tilrettelægge markedsanalyser. Som indkøbsassistent lærer du om indkøb. Fra forløbet starter hos en leverandør, til varen bliver leveret og betalt hos en kunde. Du lærer om import og eksport. Som logistikassistent lærer du om, hvad det koster at sende og have varer på lager. Desuden lærer du om hvordan man sender vare til kunder. Inden for digital handel lærer du om digitalt salg og digital kundeservice. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt at du: 

  • Er interesseret i matematik
  • Er interesseret i dansk  
  • Har lyst til at arbejde på kontor
  • Er god til at snakke og samarbejde med andre mennesker, også på skrift  
  • Kan bevare overblikket - også når der er travlt

Karriere og fremtid

Med en handelsuddannelse kan du finde job hos utrolig mange maritime virksomheder, da alle maritime virksomheder har brug for ansatte at holde styr på deres salg, handel, service og/eller logistik. 

Hvorfor handelsuddannelse

Hvis du kan lide matematik og dansk i skolen og hvis du kan tænke dig at arbejde med salg, handel eller logistik i fremtiden, vil en handelsuddannelse være det rigtige valg for dig. Der er utrolig mange muligheder med en handelsuddannelse, da den rammer mange fagområder og stort set alle virksomheder har en eller flere medarbejdere ansat inden for disse fagområder. 

Mulighed for at læse som EUX

Hvis du er usikker på om du skal vælge en erhvervsuddannesle eller en gymnasial uddannelse - kan du med en handelsuddannelse læse begge dele på én gang med en EUX. Du kan læse mere om EUX ved at klikke her.

Navn
Handelsuddannelse

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
3-4 år

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået i dansk og matematik

Økonomi
SU, Elevløn

Relaterede uddannelser
Administration, Finansøkonom

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her