Energiteknolog

Den tekniske rådgiver

Ansvar og arbejde

Tager du en uddannelsen indenfor energiteknologi og bæredygtighed, lære du under uddannelsen at varetage tekniske rådgivnings opgaver inden for industriprocesser og bygningers tekniske installationer på tværs af el- og vvs-området. Du får praktisk og teoretisk viden om effektivisering af energiforsyninger, klimaanlæg, procesanlæg, belysningsanlæg, varmepumper, vindmøller, solcelleanlæg mv. Du vil også få viden indenfor fag som forretningsforståelse og entrepriseledelse, der også giver erfaring og viden til fremtidige rådgivningsopgaver.
Som færdiguddannet energiteknolog kan du søge arbejde i forsyningsvirksomheder, rådgivningsvirksomheder, installationsbranchen og i tekniske forvaltninger indenfor stat og kommune.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt at du: 

 • Har interesse for matematik og fysik 
 • Har lyst til arbejde med industri og industriprocesser
 • Har en interesse for bæredygtig energi
 • Har lyst til at arbejde med teknik og it-styrede maskiner
 • Er opmærksom på miljø og sikkerhed
 • Er praktisk anlagt
 • Kan samarbejde med andre
 • Kan tage ansvar for dit arbejde

Karriere og fremtid

Med uddannelsen kan du blandt andet søge arbejde i virksomheder, der arbejder med bygninger, deres installationer eller procesanlæg. Du kan også søge job inden for kommunale og statslige områder, som beskæftiger sig med bygninger og tekniske installationer.

Du kan eksempelvis søge ansættelse i forsyningsvirksomheder, installationsbranchen og i tekniske forvaltninger inden for stat og kommune som:

 • Energi-ingeniør 
 • Projektleder 
 • Energirådgiver 
 • Salgsingeniør 

Hvorfor energiteknolog

De kommende år skal forbruget af energi i de danske hjem og virksomheder reduceres kraftigt, og der skal i langt højere grad fokuseres på energirigtigt og bæredygtigt byggeri, både ved renovering og nybyggeri. Med en energiteknologuddannelse bliver du eksperten, der kan give den nødvendige rådgivning. Med en høj efterspørgsel af arbejdskraft indenfor denne verden, vil der være rigtig gode jobmuligheder, samt mulighed for videreuddannelse. Hvis du har en interesse for feltet, har lyst til at gøre en forskel inden for bæredygtig energi og opfylder de krav der efterspørges, vil en uddannelse som energiteknolog være perfekt for dig.

Navn
Energiteknolog

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
2 år

Adgangskrav
Gymnasial eksamen eller relevant erhvervsuddannelse

Økonomi
SU

Relaterede uddannelser
Automatik & proces, IT-teknolog, Elektriker, Ingeniør

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her