Elinstallatør

Uddannelsen for dig som vil lære mere om faget

Ansvar og arbejde

På uddannelsen til el-installatør får du undervisning i at kunne arbejde som leder inden for installationer eller drive din egen virksomhed. Du lærer at planlægge, starte og styre el-systemer, både i Danmark og i verden. Du får også undervisning i elforsyning, styring og regulering, projektering og opbygning af energisystemer. 

For at læse el-installatør skal du have læst én af disse uddannelser først: elektriker, elektronik- og svagstrømsuddannelsen eller automatik- og procesuddannelsen.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt at du: 

  • Er interesseret i matematik 
  • Kan arbejde omhyggeligt og præcist
  • Har logisk sans
  • Kan lide at arbejde med dine hænder
  • Har normalt farvesyn
  • Kan arbejde alene og sammen med andre
  • Er serviceminded og god til at snakke med mennesker
  • Har lyst til at være leder 

Karriere og fremtid

Som el-installatør kan du starte din egen virksomhed, blive projektleder eller arbejde i større virksomheder indenfor byggeri, industri- og maritime brancher. Du kan også vælge at videreuddanne dig med en 1,5-årig overbygningsuddannelse. Her kan du få en professionsbachelor i energimanagement, innovation og entrepreneurship, produktudvikling og teknisk integration eller teknisk manager offshore

Hvorfor el-installatør

Hvis du allerede har en uddannelse som elektriker, inden for automatik og proces eller elektronik og svagstrøm, men har lyst til at lære endnu mere om faget. Så er uddannelsen som el-installatør den rette uddannelse for dig. 

Navn
Elinstallatør

Uddannelsestype
Erhvervsakademi uddannelse

Varighed
2 år

Adgangskrav
Bestemte erhvervsuddannelser

Økonomi
SU

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her