Ejendomsservicetekniker

Arbejderen med de 'grønne håndværks' fingre

Ansvar og arbejde

Som ejendomsservicetekniker vil du passe og vedligeholde bygninger, varmeanlæg, grønne arealer og udendørsarealer, miljø, klima og administration hos en virksomhed. Du vil blandt andet arbejde med håndværk til at lave praktiske opgaver. Arbejdet handler om at pleje grønne områder, energi og korrekt affaldssortering og bygningsvedligeholdelse. Du udfører mindre reparationer og vejleder håndværkere til større opgaver og at foretage tilstandsvurderinger af bygningsskader. Hvis du ikke selv kan ordne det der skal laves - for eksempel reparere et vindue - vil du være mellemmanden mellem virksomheden og håndværkeren der skal klare opgaven.  

Derudover lærer du om kommunikation, samarbejde, psykologi og serviceformidling - så hvis der bliver burg for det, kan du hjælpe menneskerne omkring dig og hjælpe med at styrke fællesskabet.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt at du: 

  • Er interesseret i at arbejde med dine hænder 
  • Har lyst til at arbejde udenfor 
  • Er interesseret i at hjælpe andre 

Karriere og fremtid

Der er mange mulige job med en uddannelse som ejendomsservicetekniker. Du kan arbejde i mange maritime virksomheder, hvis de har brug for at få passet bygninger, gørnne områder osv. Men du kan også arbejder for større boligbyggerier, på skoler, rådhuse, plejehjem og i private virksomheder. 

Når du er færdig som ejendomsservicetekniker, har du flere muligheder for videreuddannelse - både inden for disse erhvervsakademiuddannelser: byggekorrdinator, energiteknolog og kort- og landmålingstekniker og professionsbacheloruddannelsen som bygningskonstruktør. 

Hvorfor ejendomsservicetekniker

Hvis du er håndværker med grønne fingre, har lyst til at arbejde udenfor og stå for vedligeholdelse af bygninger for virksomheder, boliger eller skoler, så vil uddannelsen som ejendomsservicetekniker være den helt rigtige for dig

Navn
Ejendomsservicetekniker

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
3 år og 9 måneder

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået dansk og matematik

Økonomi
SU og elevløn

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her