Datamatiker

Ekspert i programmering og kodning

Ansvar og arbejde

Hvis du vil være ekspert i kodning og at programmere for virksomheder, så vil uddannelsen som datamatiker være en god mulighed for dig. Her vil du få ansvar for at designe en database for en virksomhed både i Java og C#. Du vil også have ansvar for at forbedre eller indføre nye it-systemer, hvis en virksomhed har brug for det.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt at du: 

  • Kan lide matematik
  • Kan lide at sidde ved computer
  • Kan lide at arbejde sammen med andre

Karriere og fremtid

Som Datamatiker kan du læse videre til softwareudvikler, som tager 1,5 år. Som softwareudvikler vil du gå mere i dybden med programmering og kodning.

Hvis du interesserer dig for udviklingen af forskellige computerprogrammer og kodning, kan du som datamatiker arbejde med it på et højt niveau. Du har mulighed for at få et arbejde i forskellige typer af virksomheder, da uddannelsen lære dig mange forskellige it-systemer. 

Hvorfor datamatiker

Som Datamatiker kommer du til at arbejde med mange mennesker og forskellige arbejdsopgaver inden for it. Du har mange valgmuligheder for at få et arbejde i forskellige typer af virksomheder. Da it fylder mere og mere i vores samfund, vil en uddannelse som datamatiker give dig mange muligheder i fremtiden. 

Navn
Datamatiker

Uddannelsestype
Erhvervsakademi uddannelse

Varighed
2 år 6 mdr.

Adgangskrav
En gymnasial eksamen, erhvervsuddannelse eller adgangseksamen til ingeniøruddannelserne + specifikke adgangskrav

Økonomi
SU

Relaterede uddannelser
Softwareudvikler, IT-teknolog

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her