Datalogi

Bagmanden bag it-systemer

Ansvar og arbejde

Datalogi betyder egentlig videnskaben om data - men det betyder ikke at det kun handler om computere - det handler og så om behandling af data. Som datalog  vil du designe og udvikle it-systemer - for mennesker, virksomheder og samfund. På uddannelsen vil du lærer at analysere og løse svære problemer i forbindelse med it. Du vil og så lærer hvad en computer skal bruges til, hvordan man programere den, og hvordan software- og it-sytemer designes og udvikles.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt at du: 

  • Er interesseret i matematik 
  • Kan arbejde alene og sammen med andre
  • Er indstillet på at sidde meget ved en computer 
  • Kan lide at arbejde med it

Karriere og fremtid

Ligesom indenfor alle andre jobs og brancher, er der i den maritime verden og så brug for mennesker til, at arbejde med it, computere, programmering osv. Derfor er der brug for dataloger. Derfor kan du med en bacheloruddannelse i datalogi få arbejde inden for den maritime verden. Du kan for eksempel få arbejde i itafdelninger hos de maritime virksomheder, hvor du eksempelvis kan arbejde med systemudvikling, programmering og design og drift, support og netværk. 
Du kan og så vælge at videreuddanne dig. Du kan for eksempel læse en kandidatuddannelse i datalogi, bioinformatik, teknisk it eller it og kognition.

Hvorfor datalogi

Hvis du kan lide matematik og kan tænkte dig, at arbejde med it, computere og data, vil en uddannelse inden for datalogi være den helt rigtige for dig.  

Navn
Datalogi

Uddannelsestype
Universitet

Varighed
3 år

Adgangskrav
Gymnasial eksamen + specifikke adgangskrav

Økonomi
SU

Relaterede uddannelser
Softwareudvikler, Data og kommunikation, Datamatiker

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her