Data og kommunikation

Installation og reparation af it systemer

Ansvar og arbejde

Ligesom der er brug for mennesker til, at reparere skibe, arbejde med økonomi og administration i den maritime verden, er der også brug for mennesker til at styre it'en bag det hele. Det kan du med en uddannelse inden for data og kommunikation - hvor du vil arbejde med it-systemer, computere, databaser og netværk inden for kontorområdet. Du arbejder for eksempel med at installere og reparere it-systemer. Du kan også være med til at udvikle og vedligeholde andre it-systemer.    

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt at du:  

  • Er interesseret i matematik 
  • Er interesseret i dansk 
  • Er interesseret i it 
  • Er indstillet på at sidde meget ved en computer 
  • Kan arbejde alene og sammen med andre

Karriere og fremtid

Med en uddannelsen inden for data og kommunikation har du flere muligheder for din fremtidige karriere. Du kan få arbejde i it-afdelningen i maritime virksomheder, offentlige virksomheder eller virksomheder i andre brancher, alt efter hvad du har lyst til. Du kan arbejde som it-supporter og datatekniker inden for infrastruktur eller programmering. 

Du har også mange muligheder for at videreuddanne dig. Du kan læse følgende erhvervsakademiuddannelser: automationsteknolog, it teknolog og multimediedesigner eller en professionsbachelor i eksport og teknologi. 

Hvorfor data og teknologi 

Lige nu er det gerneralt nemt, at få arbejde med en uddannelse inden for data og kommunikation, da det er en uddannelse virksomhederne spørger efter.  

Mulighed for at læse som EUX

Hvis du er usikker på om du skal vælge en erhvervsuddannesle eller en gymnasial uddannelse - kan du med en uddannelse indenfor data og kommunikation læse begge dele på én gang med en EUX. Du kan læse mere om EUX ved at klikke her.

Navn
Data og kommunikation

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
3 - 6 år

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået dansk og matematik

Økonomi
SU og elevløn

Relaterede uddannelser
Automatik & proces, Elektriker, Datamatiker

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her