Bådmekaniker

Uddannelsen for dig der vil arbejde med bådmotorer

Ansvar og arbejde

Som bådmekaniker vil du arbejde med at installere og reparere bådmotorer på fritidsbåde og mindre erhvervsbåde. På uddannelsen lærer du at arbejde miljøbevidst og at udføre arbejdet på en sikker måde. Som bådmekaniker har du en grundlæggende viden om de forskellige motorer, der bruges i fritidsbåde, og i mindre både der anvendes til erhverv - så du kan rådgive kunder i motorer. 
Udover at du som bådmekaniker arbejder med de forskellige typer af motorer. Arbejder du også med installation af motorer, propelakser og skruer som med fejlfinding og reparation. Bådene har også en del elektrisk udstyr, og det installerer, servicerer og reparerer bådmekanikeren også.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt at du: 

  • Har lyst til at arbejde med dine hænder
  • Har lyst til at arbejde med motorer 
  • Har lyst til at arbejde med både 
  • Er interesseret i el 

Karriere og fremtid

Bådmekanikere arbejder for eksempel hos lystbådefirmaer, bådmotorfirmaer og på mindre værfter - altså steder hvor der bygges og/eller vedligeholdes skibe og/eller både. Hvis du har lyst til at arbejde på et væft, har du gode muligheder for dette, da omkring halvdelen med denne uddannelse har fået arbejde på værfter når de er færdiguddannet.
Du kan også vælge at videreuddanne dig til følgende erhvervsakademiuddannelser: automationsteknolog eller driftteknolog - offshore

Hvorfor bådmekaniker

Hvis du drømmer om at arbejde med motorer på fritidsbåde og mindre erhvervsbåde, så er uddannelsen som bådmekaniker den helt rette for dig. 

Navn
Bådmekaniker

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
4 år og 6 mdr.

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået dansk og matematik

Økonomi
SU og elevløn

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her