Automatik- & proces

Rygraden i automatiske installationer

Ansvar og arbejde

Med introduktionen af industrirobotter og komplicerede computerstyrede anlæg bliver produktionen i industrien mere og mere automatiseret. Uddannelsen inden for feltet hedder 'automatik- og proces', og det vil være dit arbejde at opstille, installere og vedligehold disse anlæg. Desuden kan du i forbindelse med arbejde også skulle sørge for reparation, forbedring og optimering af de eksisterende anlæg.  
En fordel ved uddannelsen er, at du kommer til at arbejde med flere forskellige fagområder, og du får arbejdsopgaver, som går på tværs af både elektrikerfaget, industritekniker- og smedefaget. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med teknik, mekanik og elektronik
  • Er god til it, matematik og engelsk
  • Har logisk sans
  • Har fokus på kvalitet og detaljer
  • Er serviceminded og god til at tale med kunder
  • Kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre

Karriere og fremtid

Når du er færdig med automatik- og procesuddannelsen, vil du have flere muligheder for videreuddannelse, og du vil have følgende valgmuligheder af erhvervsakademiuddannelser:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere.

Hvorfor automatik- og proces

Du vil igennem uddannelsen få et bredt udvalg af karrieremuligheder inden for bl.a. forsvaret, det maritime, it-udstyr og bygningsinstallationer, samt at komme ud og rejse, såfremt du vælger en karriere inden for det maritime. Hvis du brænder for faget og kan se dit selv i uddannelsen og de kompetencer, der efterspørges er en uddannelse inden for automatik- og processuddannelse perfekt til dig. 

Navn
Automatik- & proces

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
4½ år

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik

Økonomi
SU og elevløn

Relaterede uddannelser
Ingeniør, Maskinmester, Industritekniker, Elektriker

Virksomheder
Indenfor denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her