Automatik & proces

Rygraden i automatiske installationer

Ansvar og arbejde

Med introduktionen af industrirobotter og komplicerede computerstyrede anlæg bliver produktionen i industrien mere og mere automatiseret. Uddannelsen inden for feltet hedder 'automatik- og proces'. Det vil være dit arbejde at opstille, installere og vedligeholde disse anlæg. Du vil i forbindelse med arbejdet også skulle sørge for reparation, forbedring og optimering af de eksisterende anlæg.  
En fordel ved uddannelsen er, at du kommer til at arbejde med flere forskellige fagområder, og du får arbejdsopgaver, som går på tværs af både elektrikerfaget, industritekniker- og smedefaget. Du vil med uddannelsen få store muligheder for, at arbejde indenfor den maritime verden. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med teknik, mekanik og elektronik
  • Er interesseret i matematik 
  • Er interesseret i engelsk
  • Kan lide at arbejde med dine hænder
  • Har en logisk sans
  • Har fokus på kvalitet og detaljer
  • Er serviceminded og god til at tale med mennesker, også på skrift 
  • Kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre

Karriere og fremtid

Når du er færdig med automatik- og procesuddannelsen, vil du have flere muligheder for videreuddannelse, og du vil have følgende valgmuligheder af erhvervsakademiuddannelser:

Du kan også videreuddanne dig inden for andre erhvervsakademiuddannelser. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, kan du vælge at supplere de fag du mangler. 

Hvorfor automatik- og proces

Du vil gennem uddannelsen få et bredt udvalg af karrieremuligheder inden for bl.a. forsvaret, det maritime, it-udstyr og bygningsinstallationer, samt at komme ud og rejse, såfremt du vælger en karriere inden for det maritime. Hvis du brænder for faget og kan se dit selv i uddannelsen og de kompetencer, der efterspørges er en uddannelse inden for automatik- og processuddannelse perfekt til dig. 

Mulighed for at læse som EUX

Hvis du er usikker på om du skal vælge en erhvervsuddannesle eller en gymnasial uddannelse - kan du med en uddannelse indenfor automatik & proces læse begge dele på én gang med en EUX. Du kan læse mere om EUX ved at klikke her.

Navn
Automatik & proces

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
2 år 6 mdr. - 5 år 6 mdr.

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået i dansk og matematik

Økonomi
SU og elevløn

Relaterede uddannelser
Ingeniør, Maskinmester, Industritekniker, Elektriker

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her