Akademiker

Den boglige vej til en professionel uddannelse

Ansvar og arbejde

Ved at tage en kandidatuddannelse på universitetet, vil du få utallige muligheder for jobs inden for det maritime verden. Behovet for højtuddannende i branchen er stort og du vil sammen med flere end 100.000 mennesker opdage, hvor bredt du kan vælge at specialisere dig. Du kan vælge alt fra virksomhedskommunikation til jura, på tværs af organisationer og virksomheder. Som akademiker vil du blandt andet kunne finde beskæftigelse inden for: administration, juridiske afdelinger, HR mfl. 

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Brænder for det akademiske 
  • Er vedholdende, kan arbejde selvstændigt og er målrettet
  • Har lyst til at blive en del af et udfordrende og spændende miljø
  • Har mod på udfordringer, lange dage og en del læsning 

Karriere og fremtid

Alt efter hvilken uddannelse du vælger, har du forskellige indgange til en spændende karriere indenfor den maritime branche. Mange virksomheder har kontorer i hele verden, du har derfor gode muligheder for rejsearbejde og et arbejde i et international miljø. Hvis du allerede har en relevant adgangsgivende bachelor, har du mulighed for at læse en kandidat som 2-årig overbygning, efterfølgende vil du have mulighed for at gå videre og tage en ph.d., hvis du går med drømme om at blive forsker. 

Hvorfor akademiker

Som akademiker vil du have talrige muligheder for at vælge både karriere og fag,  og specialisere dig efter, hvad du brænder for. Vil du ud i verden som uddannet jurist og arbejde indenfor det maritime erhverv? Vil du arbejde for et lokalt eller internationalt rederi som uddannet økonom? Verden ligger for dine fødder, og mulighederne er mange. Spørgsmålet er bare, hvor du bedst kan se dig selv i fremtiden. 
Så hvis du kan se dig selv i ovenstående og har mod på en akademikeruddannelse, er denne karrierevej lige noget for dig. 

Navn
Akademiker

Uddannelsestype
Universitet

Varighed
5 år

Adgangskrav
Gymnasial studentereksamen samt specifikke adgangskrav

Økonomi
SU

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her