Administration

Kontoruddannelsen med den administrative profil

Ansvar og arbejde

En uddannelse inden for administration kan tilbyde en bred vifte af ansvarsområder såsom: markedsføring, økonomi, kundehenvendelser og informationsopgaver, og du vil komme til at arbejde meget med mennesker og kommunikation i forbindelse med dit arbejde. Opgaverne du får stillet varierer ofte fra arbejdsplads til arbejdsplads, men vil typisk også variere meget. Administration inden for den maritime sektor omfatter også lignende uddannelser som spedition

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med it
  • Er god til at arbejde med mennesker
  • Har gode kommunikationsevner
  • Arbejder ansvarligt og målrettet
  • Kan have mange bolde i luften 
  • Kan arbejde selvstændigt 

Karriere og fremtid

Grundet den brede vifte af jobmuligheder og kompetencer, du kan udvikle i forbindelse med din uddannelse, har du mulighed for at vælge den retning, der passer bedst til dig såsom: revision, spedition, advokatsekretær eller tage et speciale i administration eller rejseliv. Kontoruddannelsen skal tages som eux-forløb. Med eux kombinerer du erhvervsuddannelsen med en gymnasial eksamen og styrker din studiekompetence. Efter endt uddannelse har du en erhvervsfaglig studentereksamen. Det betyder, at du har de samme muligheder for at læse videre som dem, der har en gymnasial uddannelse.
Du kan afslutte med specialerne administration, advokatsekretær, lægesekretær, offentlig administration, revision, spedition og shipping eller økonomi.

Hvorfor administration

Med en uddannelse inden for administration, vil du have mange muligheder for at vælge den den arbejdsplads, der passer bedst til dig. Hertil kommer en bred vidste af mulige videreuddannelser og gode jobmuligheder. Så hvis du har lyst til at arbejde med mennesker og it, og brænder for feltet vil en uddannelse inden for administration være den rigtige for dig. 

Navn
Administration

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
Ca. 4 år

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået dansk og matematik

Økonomi
Elevløn

Relaterede uddannelser
Speditør, IT-teknolog, Teknisk designer, Shipping trainee

Uddannelsessteder

Virksomheder
Indenfor denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her