Administration

Kontoruddannelsen med den administrative profil

Ansvar og arbejde

En uddannelse inden for administration kan tilbyde mange forskellige ansvarsområder, såsom markedsføring, økonomi, kundehenvendelser og informationsopgaver - det er opgaver de marititime virksomheder også har brug for hænder til at lave. Du vil komme til at arbejde meget med mennesker og kommunikation i forbindelse med dit arbejde. Opgaverne varierer ofte fra arbejdsplads til arbejdsplads. Administration indenfor den maritime verden, minder om uddannelsen spedition

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med it
  • Kan lide at samarbejde 
  • Arbejder ansvarligt og målrettet
  • Kan have mange bolde i luften 
  • Kan arbejde selvstændigt 
  • Er interesseret i dansk og kommunikation

Karriere og fremtid

Du har du mulighed for at vælge den retning, der passer bedst til dig. Du kan vælge i mellem revision, spedition, advokatsekretær eller tage et speciale i administration eller rejseliv. Kontoruddannelsen skal tages som EUX-forløb - med EUX kombinerer du erhvervsuddannelsen med en gymnasial eksamen. Efter uddannelsen har du en erhvervsfaglig studentereksamen. Det betyder, at du har de samme muligheder for at læse videre ligesom som dem, der har en gymnasial uddannelse.
Du kan afslutte med specialerne administration, advokatsekretær, lægesekretær, offentlig administration, revision, spedition og shipping eller økonomi.

Hvorfor administration

Med en uddannelse inden for administration, vil du have mange muligheder for at vælge den arbejdsplads, der passer bedst til dig. Så hvis du godt kunne tænke dig at arbejde inden for den maritime verden, men ikke har lyst til et fysikarbejde, hvor du skal arbejde med dine hænder, er administration uddannelsen den rette for dig. Når du er færdig med uddannelsen, kan du vælge mellem mange videreuddannelser og du får gode jobmuligheder. 

Navn
Administration

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
Ca. 4 år

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået dansk og matematik

Økonomi
Elevløn

Relaterede uddannelser
Speditør, IT-teknolog, Teknisk designer, Shipping trainee

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her