Om Maritime Career

Om os 

Den Maritime Karriereportal er til dig, som overvejer en uddannelse i den maritime verden. Portalen er lavet for, at fortælle dig om alle dine karriere- og uddannelsesmuligheder, som du har at vælge mellem indenfor den maritime verden. 

Der er en bred vifte af spændende uddannelser, som man kan vælge, det er bare med at finde netop den uddannelse som du synes er spændende. 

Her på vores side finder du spændende videoer om lærlige og elever som fortæller om deres hverdag på deres uddannelse. Det kan f.eks være en smed-, elektriker- eller skibsmontørlærling. 

Den maritime verden tilbyder meget mere end et arbejde på skibe, krydstogtskibe eller færger. 

Her på siden vil du blive vist rundt i et hav af forskellige uddannelser, som er rettet mod dig og det du kan. Du kan læse om uddannelserne ved at klikke her og du kan se diverse film om uddannelserne ved at klikke her.

Maritime Career hjælper dig også med tips til, hvordan du kan søge en lære/praktikplads på 'Sådan søger du' og på 'praktik- og lærepladser' kan du finde opslag om ledige praktik- og lærepladser.

Find mere information på vores sociale medier Facebook, YouTube og Instagram.

Hvad betyder ordet 'maritim'?

Så snart det har noget med havet at gøre, tales der om det maritime. Skibe, færger, havvindmøller, fiskeri og offshore (som betegner havområder langt fra kysten, f. eks. boreplatforme) er alle områder inden for den maritime verden. 

Den maritime verden er en international branche, hvor Danmark har verdens 5. største handelsflåde i verden - målt på skibe, som opereres af danske rederier - efter Grækenland, Singapore, Kina og Japan. Der arbejder omkring 96.000 personer i den maritime verden (både på land og på havet). 

Den maritime verden består af: rederier, værfter, udstyrsproducenter, service- og reparationsvirksomheder, skibsdesignere, shipping- og logistikvirksomheder, skibsmæglere, havne, offshorevirksomheder inden for olie & gas og offshore vind, virksomheder inden for ophugning- og genanvendelsesindustrien, maritime uddannelsesinstitutioner, maritime brancheforeninger og erhvervsfremmeaktører – små, mellemstore og store virksomheder fordelt over hele Danmark. 

Kigger man på Nordjylland, så er der ca. 400 virksomheder, som har en væsentlig del af deres forretning i den maritime verden. Virksomhederne er primært små og mellemstore virksomheder indenfor udstyrsproduktion og service & reparation. Virksomhederne er koncentreret omkring havnemiljøerne i Hanstholm, Hirtshals, Skagen, Frederikshavn og Aalborg.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her