Unik Maritim Student-uddannelse i Nordjylland

Unik maritim student uddannelse i nordjylland

Allerede fra august 2020 kan MARTEC og Frederikshavn Gymnasium tilbyde den nye 4-årige Maritim Student, STX, på linje med den allerede eksisterende 3-årige Maritim Student, HF (tidl. HF-Søfart). Maritim Student-uddannelsen kombinerer en studentereksamen med den praktisk orienterede maritime erhvervsuddannelse som skibsassistent og giver de unge en helt unik mulighed for at gennemføre en afvekslende, aktiv og anderledes uddannelse med skumsprøjt, oplevelser og sammenhold.

Uddannelsen som Maritim Student, STX er den eneste af sin slags i Danmark, og unge fra hele landet kan allerede nu tilmelde sig uddannelsen, der gennemføres i Frederikshavn og inkluderer et spændende togt med Skoleskibet DANMARK ud i den vide verden. Det næste togt går fx. til Tokyo, hvor eleverne ombord bidrager til at promovere dansk søfart i Japan under de Olympiske Lege.

Eleverne på uddannelsen tilbydes indkvartering på et dejligt skolehjem ud til havet og i trygge rammer, alt imens de gennemfører uddannelsen. Som noget helt nyt inkluderer uddannelsen også et tilbud om et fritidsjob hos en af de lokale, maritime virksomheder eller et sportstilbud to gange om ugen i skoletiden. Der er desuden tilknyttet en fritidscoach og række sportsforeninger til uddannelsen (fx sejlsport).

”Vi oplever en fantastisk opbakning fra byens virksomheder, foreninger og politiske beslutningstagere, og når vi på denne måde samarbejder i Frederikshavn, er næsten alt muligt. Vi har mange, nye tiltag, som vil gøre uddannelsen og rammerne omkring den endnu mere attraktiv, så vi glæder os i den grad til at byde eleverne på både maritim STX og maritim HF velkomne til august” fortæller Jan Bjeldbak, Uddannelsesleder på Frederikshavn Gymnasium.

På linje med en almindelig STX er en maritim studentereksamen adgangsgivende til de videregående uddannelser på universitetet og på professionsbachelorskolerne, og uddannelsen giver samtidigt et halvt års merit på de videregående maritime professionsbacheloruddannelser som maskinmester og skibsfører.

MARTEC og Frederikshavn Gymnasium er begejstrede over ministerens tilladelse og glæder sig over den store støtte, initiativet også har fået fra Frederikshavn Kommune, Erhvervshus Nord, EUC Nord og Nordjyllands Regionsråd.

”Jeg er glad for undervisningsministerens tilladelse og for det regionale samarbejde, der har ført os frem til dette punkt. Nu åbnes døren til en unik maritim ungdomsuddannelse for de unge, der også ønsker at få en STX med i bagagen. Det bliver spændende at se, om den nye Maritime Student får den ventede tiltrækningskraft – men det både håber og tror jeg.  Jeg kan dårligt forestille mig en bedre pakke – uddannelse og dannelse hånd i hånd, masser af oplevelser i trygge rammer, en branche der står klar med job og karrieremuligheder i både ind- og udland – det er svært at få øje på ulemperne,” siger direktør på MARTEC Pia Ankerstjerne.

Ligesom tilfældet er med alle andre gymnasiale uddannelser, skal interesserede søge optagelse på Maritim Student på www.optagelse.dk inden 1. marts 2020. Læs mere om uddannelsen, fagene, togtet med Skoleskibet DANMARK og meget mere på www.maritimstudent.dk

Fakta – MARTEC

MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter, som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark.  Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse til skibsassistent, Maritim Student, professionsbachelor uddannelserne til maskinmester og skibsfører samt sætte-, kyst- og fiskeskipper og den konventionsbestemte skibsføreruddannelse. MARTEC administrerer Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

Uddannelserne til skibsassistent og Maritime Student, der udbydes sammen med Frederikshavn Gymnasium, inkluderer indkvartering på MARTECs skolehjem i trygge og kontrollerede rammer samt et togt med Skoleskibet DANMARK.

Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner MARTEC

Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Fakta – Frederikshavn Gymnasium

Frederikshavn Gymnasium er grundlagt i 1947 og er et alment gymnasium med godt 600 elever fordelt på STX, HF og Maritim Student. Gymnasiet er dermed den største ungdomsuddannelse i Frederikshavn Kommune.

I seneste analyse fra Dansk Erhverv (2018) er Frederikshavn Gymnasium en stolt nummer 1 i Nordjylland og nummer 4 i Danmark målt på løfteevne. Løfteevne er evnen til at løfte eleverne fagligt, når der også tages hensyn til elevernes sociale baggrund.

Mere information på https://www.frhavn-gym.dk/

Kontaktpersoner Frederikshavn Gymnasium

Konstitueret rektor Per Høberg, tlf.: 98 42 44 33, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Uddannelsesleder Jan Bjeldbak, tlf.: 98 42 44 33, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kilde: MARTEC / Unik Maritim Student-uddannelse i Nordjylland

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her