Syv ny udlærte skibsmontører

7 nyudlaerte skibsmontoerer

Syv ny udlærte skibsmontører til den maritime branche

Christoffer N. Thomsen og Jacob R. Boutrup fra Hirtshals Yard, Jacob Lindhardt, Jesper H. Aaen og Christian C. Jacobsen fra Orskov Yard samt Joakim A. Christensen og Jack N. Nikkelsen fra MAN Energy Solutions har netop erhvervet svendebrev som skibsmontører. Motorværkstedet på EUC Nord har været omdrejningspunkt for svendeprøven, som de alle har bestået med flotte resultater.  

I en tid med stor efterspørgsel efter kvalificeret arbejdskraft glæder de syv unge sig til at komme ud og erobre arbejdsmarkedet som ny svende. Nogle er allerede tilbudt arbejde hos læremester, og nogle står med flere jobtilbud på hånden. Fakta er, at med en erhvervsuddannelse i bagagen og et svendebrev i hånden, står de alle med utrolige stærke kort på hånden.

Orskov Yard, MAN Energy Solutions og Hirtshals Yard er tre ud af i alt tretten virksomheder, der står bag den maritime lærlingeordning, der til dagligt huses af MARCOD. De øvrige virksomheder i ordningen er Soft & Teknik, Mariendal Electrics, Vestkajens Maskinværksted, KM Automatik, Victor, KS Maskinteknik, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik, SL Power og SeaMech.

Den maritime branche er i skarp konkurrence med andre brancher, når det gælder om at tiltrække unge til erhvervet, og derfor har partnere i lærlingeordningen besluttet at sætte ekstra ind i forhold til at få unge både kvinder og mænd til at søge mod branchen.

”Vi har brug for dygtige og talentfulde medarbejdere i branchen, og kan vi få kvinderne til at se de mange gode uddannelses- og karrieremuligheder, som Det Blå Danmark tilbyder, forøger vi rekrutteringsmængden med 50%”, pointerer direktør Christina Ørskov ved Orskov Yard, der derfor opfordrer kvinder til også at søge mod de maritime erhverv.

”Velkvalificerede medarbejdere er et lige så stort konkurrenceparameter som ordretilgang og gode produkter. I den maritime branche er hverdagen aldrig ens, og ofte kender vi ikke dagen i morgen, før dagen er gået på hæld”, udtaler lærlingekoordinator Anette H. Sørensen. Branchen kræver omstillingsparate og fleksible medarbejdere, hvor værdier som høj kvalitetsbevidsthed, god service og ikke mindst team ånd er nøgleord.

”Jeg har fulgt lærlingene igennem hele deres læretid, og set den udvikling de såvel fagligt som personligt har været igennem. De besidder alle førnævnte kompetencer, og hver gang jeg lykønsker en ny udlært, som i denne omgang Christoffer, 2 x Jacob, Jesper, Christian, Joakim og Jack, konstaterer jeg med stor glæde og stolthed, at den maritime branche har fået endnu et hold talenter med ombord”, slutter Anette H. Sørensen.

På billedet:

Bagerst fra venstre:
Lærlingeansvarlig John Ditlev ved MAN Energy Solutions, Christoffer N. Thomsen og mester Kim R. Olesen ved Hirtshals Yard, Jacob Lindhardt og Jesper H. Aaen ved Orskov Yard.

Forrest fra venstre:
Joakim A. Christensen og Jack N. Nikkelsen ved MAN Energy Solutions, Jacob R. Boutrup ved Hirtshals Yard, Christian C. Jacobsen og mester Henning Christensen ved Orskov Yard.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her