Flere kvinder på maritime uddannelser

Flere kvinder på maritime uddannelser

Flere og flere kvinder søger ind på de maritime uddannelser. Det viser tal fra landets maritime skoler. Og udviklingen, der glæder Danske Rederier, følges op af en særlig kampagne i september målrettet kvinder.

De maritime uddannelse har i år meldt om et rekordhøjt optag af studerende gennem den koordinerede tilmelding - og andelen af kvinder blandt de studerende bliver større og større.

Svendborg International Maritime Academy, SIMAC er højdespringer blandt de maritime uddannelser, her er andelen af nye kvindelige studerende gået fra 6,3 procent i 2019 til 14,8 procent i år.  

Hos Maritime and Polytechnic University College, MARTEC mærker man også stigende interesse fra kvinderne. 7 procent af de nye studerende er i år kvinder mod 4,7 procent sidste år.

Svendborg Søfartsskole har oplevet en lille fald i andelen af kvindelige studerende på HF-Søfart, som dog stadig ligger meget højt med 23,4 procent kvinder i år mod 25,8 procent sidste år.

På Marstal Navigationsskole er hele 40,4 procent af de nye studerende på HF-søfart kvinder. Sidste år var tallet 31,8 procent.

Og udsigten til flere kvinder i den maritime branche bringe glæde i Danske Rederier.

”Det går fremad med at få kvinderne ind i Det Blå Danmark, og det er jeg rigtig glad for. De maritime uddannelser er en af grundstenene i vores indsats for at få flere kvinder til at vælge en karriere til søs. Årets optag bekræfter mig i, at det betaler sig at sætte målrettet ind for at tiltrække kvinderne, og at vi skal fortsætte indsatsen,” siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

I september skyder Det Blå Danmark en fælles rekrutteringskampagne - ”Girl Power i Det Blå Danmark” - i gang, som World Careers står bag.

De inviterer bl.a. til to inspirationsdage i Frederikshavn og Svendborg, hvor unge kvinder kan få et indblik i de mange uddannelses- og jobmuligheder i Det Blå Danmark.

På billedet: Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier. / Foto: Danske Rederier

Kilde: Maritime Denmark / Dato: 1. september - 2020

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her