Endnu en håndfuld nyudlærte i den maritime branche

René Worsøe og Martin Christensen fra Orskov Yard, og Felix Barcelli og Mark Mogensen fra MAN Energy Solutions går sommerferien i møde med et nyerhvervet svendebrev som henholdsvis smede og skibsmontører.  

Fællesnævneren for de fire er, at de i læretiden har været ansat i den maritime branche. En branche med fuld fart på og en branche, der efterspørger kvalificeret arbejdskraft – derfor er det hos de to læresteder også en strategisk prioritering hele tiden at uddanne lærlinge.

Om man fortsætter i job, hvor man er udlært eller hvorvidt man sætter kursen mod andre horisonter, er meget forskelligt. For de nyuddannede hos MAN Energy Solutions gælder det, at Mark skal overtage en stilling efter en medarbejder, der er på vej på pension, mens Felix er i gang med at forfølge en drøm om at komme ud og erobre den maritime branche internationalt.

De nyudlærte er omfattet af den maritime lærlingeordning, der huses af MARCOD, og netop Orskov Yard og MAN Energy Solutions var to ud af de fire virksomheder der stod bag, da ordningen så dagens lys tilbage i 2014. De to læresteder har begge hen over de sidste år skaleret op på antal lærlinge.

  • Vi har besluttet, at ud af vores totale arbejdsstyrke skal 20 medarbejdere være lærlinge, udtaler Christina Ørskov, direktør ved Orskov Yard i Frederikshavn. Fordelingen af vores lærlinge er 50/50 af henholdsvis smede og skibsmontører, og det er bydende nødvendigt, at vi uddanner i samme grad, som vi har medarbejdere, der går på pension. Og jeg er stolt over, at vi på værftet har mulighed for selv at ansætte vores lærlinge efter endt læretid, slutter Christina Ørskov.

De fire unge mennesker kan med svendebrevet i bagagen, gå ud i verden og vise, at de har kompetencer, som de ved er efterspurgte - ikke kun i Danmark, men også på globalt plan.

Lærlingene har været en del af den ovennævnte maritime lærlingeordning, som omfatter i alt 50 lærlinge, der er ansat hos henholdsvis Orskov Yard, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard, Soft & Teknik, Mariendal Electrics, Vestkajens Maskinværksted, KM Automatik, Victor, KS Maskinteknik, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik, SeaMech og SL Power.

endnu en haandfuld udlaerte i den maritime branche

På billedet øverst fra venstre:

Rene Worsøe og Martin Christensen v/Orskov Yard, Mark Mogensen og Felix Barcelli v/MAN ES. 

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her