Nyheder

Samarbejde styrker og udvikler fremtidens maskinchefer

På billedet fra vestre: Kaj Egede v/Royal Greenland, Ole Jensen - maskinmester og Jens Christian Kristiansen v/ Soft & Teknik

Skal man arbejde som maskinchef på en moderne fisketrawler, så skal kompetencerne være i orden. Dette ved man hos Royal Greenland, som med en trawler-flåde på 16 skibe og 2 nybygninger på vej, har en lang erfaring med at finde og uddanne de dygtigste folk.

Rederiet medvirker gerne selv i styrkelsen af medarbejderes kompetencer og er ikke bange for at gå nye veje for at udvikle medarbejdernes kompetencer.

Læs mere

Kvalitetsstempel til maritime uddannelser i Nordjylland

Efter flere års arbejde med at forandre og optimere kvalitetsarbejdet på MARTEC – det maritime uddannelsescenter i Nordjylland – kom det eftertragtede kvalitetsstempel endelig. MARTEC har modtaget en positiv institutionsakkreditering, og kan i fremtiden dermed selv sikre at uddannelserne har den rette kvalitet og relevans. Det har været et langvarigt og krævende forløb, og det blev forståeligt nok en festdag da den endelige afgørelse ramte direktørens skrivebord. Det blev fejret med pølser og Cocio til alle.
Læs mere

At få et svendebrev er aldrig for sent

Tim L. Petersen og Benny C. Thomsen fra Orskov Yard kan efter fem ugers svendeprøve på EUC Nord skifte lærlingetitlen ud og kalde sig nyuddannede klejnsmede.

De har begge masser af erfaring fra tidligere jobs i den maritime branche, og dette har været en medvirkende faktor i forhold til, hvor de i tidernes morgen søgte læreplads. Tim L. Petersen er, som han betegner sig selv, ud af en værftsfamilie, så for ham var det naturligt og et stort ønske, at han skulle i lære på et værft, og han er i dag meget stolt af svendebrevet med Orskov Yard stemplet på.

Læs mere

Orskov Yard: Svendebrev til tre lærlinge på én gang

I dag fik tre skibsmontørlærlinge overrakt deres svendebrev af direktør Christina Ørskov, Orskov Yard. Victor Hyttel Blokhus, Mads Normann Kristensen og Benjamin Ebbesen Mørch er alle blevet tilbudt ansættelse efter endt uddannelse, og de glæder sig meget til at komme i gang.

Læs mere

Nyuddannet som skibsmontører

Lærlingene har netop afsluttet svendeprøven som skibsmontører på EUC Nord og de ønskes stort tillykke med den veloverståede prøve, hvor alle har opnået flotte resultater.
Læs mere

Kvalificeret arbejdskraft - det er lige os!

”Hvis arbejdsmarkedet er klar til os – så er vi nu klar til det”, lyder det fra Magnus T. Christensen fra Vestkajens Maskinværksted, Mikkel M. Hansen fra Orskov Yard samt Rune Olsen og Morten Knudsen fra VMS Group, der står med hvert sit dugfriske svendebrev som skibsmontører. Et svendebrev, der åbner dørene til et arbejdsmarked, der i den grad efterspørger kvalificeret arbejdskraft.

Læs mere

333 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Frederikshavn

333 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 14 maritime virksomheder i Frederikshavn, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD i samarbejde Maritime Network Frederikshavn, Dansk Metal, Frederikshavn Kommune, EUC Nord, Frederikshavn Handelsskole, MARTEC mfl. satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den maritime klynge i Frederikshavn kan tilbyde fremtidens arbejdskraft. Udover virksomhedsbesøgene bestod dagen også en lærerig oplevelse med det maritime spil ”Seven Seas” fra WorldCareers.

Læs mere

KS Maskinteknik byder velkommen til ny industriteknikerlærling i en travl tid

Direktør Kim Sørensen byder velkommen til industriteknikerlærling Bjarke S. Nielsen, som kommer på et godt tidspunkt, for virksomheden har lige landet en stor ordre og oplever generel fremgang.

Læs mere

Første kontorelev fra Hirtshals Yard fik topkarakter ved afsluttet fageksamen

Sidse Hede Eriksen fra Hirtshals Yard har på Aalborg Handelsskole netop afsluttet fageksamen med top karakteren 12.
Læs mere

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her