Nyheder

Skoleskibet Danmark fortsætter togter

Skoleskibet Danmark sætter også sejl i 2021

Trods et år med Covid-19 restriktioner og ændrede ruter, så kom Skoleskibet Danmark alligevel helskindet igennem 2020 og fortsætter sine togter i det nye år! Hurra for det!
Læs mere

Rekordmange piger på maritim uddannelse: Anna og Rosa drømmer om at sejle

Læs mere

Lærling ved MAN Energy Solutions modtager Roblon Fondens Uddannelsespris.

Jack N. Nikkelsen blev noget overrasket, da han fik oplyst, at EUC Nord - hvor han i læretiden som skibsmontør har haft alle sine skoleophold -  havde indstillet ham, og at juryen i Roblon Fonden havde valgt ham som én af i alt fire studerende til at modtage prisen.   

Læs mere

Unik Maritim Student-uddannelse i Nordjylland

Allerede fra august 2020 kan MARTEC og Frederikshavn Gymnasium tilbyde den nye 4-årige Maritim Student, STX, på linje med den allerede eksisterende 3-årige Maritim Student, HF (tidl. HF-Søfart). Maritim Student-uddannelsen kombinerer en studentereksamen med den praktisk orienterede maritime erhvervsuddannelse som skibsassistent og giver de unge en helt unik mulighed for at gennemføre en afvekslende, aktiv og anderledes uddannelse med skumsprøjt, oplevelser og sammenhold.

Læs mere

Jeg fik søfarten ind med modermælken

GALLERI OG INTERVIEW: Kjartan Ross, der tog en uddannelse som dualofficer, og siden har været vidt omkring i den maritime branche - både til søs og på land. Her er hans historie

Læs mere

Unge får en smagsprøve på livet på Flådestationen

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsministeren besøgte MARTEC

19. august 2019 | Af MARTEC

Uddannelsesministeren har indgået en rammekontrakt med MARTEC, og de øvrige maritime uddannelsesinstitutioner om, at der skal uddannes flere til Det Blå Danmark. For Nordjylland er det afgørende vigtigt, at ministeren ved sit besøg bakker op om de mange virksomheder, der har brug for flere velkvalificerede unge, som arbejder til søs – men også bidrager til masser af dygtige virksomheder på land.

Læs mere

Endnu en håndfuld nyudlærte i den maritime branche

René Worsøe og Martin Christensen fra Orskov Yard, og Felix Barcelli og Mark Mogensen fra MAN Energy Solutions går sommerferien i møde med et nyerhvervet svendebrev som henholdsvis smede og skibsmontører.

Læs mere

Flere kvinder på maritime uddannelser

Flere og flere kvinder søger ind på de maritime uddannelser. Det viser tal fra landets maritime skoler. Og udviklingen, der glæder Danske Rederier, følges op af en særlig kampagne i september målrettet kvinder.

Læs mere

Stor stigning i ansøgertallet til Martec: Ministeren og direktøren jubler

Stigningen i ansøgertallet til Martec glæder selvfølgelig nordjyde og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).
Læs mere

Overraskelse: Minister finder alligevel penge til skoleskibene

Minister flytter rundt i budgettet og giver penge til ekstra togter for både 'Gerorg Stage' og 'Danmark' i 2020

Læs mere

Erhvervsdag med 33 virksomheder på MARTEC

Traditionen tro slog MARTEC dørene op til årets Erhvervsdag. 33 virksomheder fra hele landet havde fundet vej til Frederikshavn.
Læs mere

403 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Frederikshavn

Se, føl og rør’ var temaet for årets Maritime Career Day i Frederikshavn, hvor 403 folkeskoleelever besøgte i alt 19 virksomheder.

Læs mere

Talent, flid og hårdt arbejde hædret

40 nye maskinmestre blev i går hædret på MARTEC, hvor de som dimittender fik bevis på, at de nu har gennemført deres professionsbacheloruddannelse i maritim og maskinteknisk ledelse og drift eller i folkemunde ”Maskinmester.”

Læs mere

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her