Nyheder

403 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Frederikshavn

Se, føl og rør’ var temaet for årets Maritime Career Day i Frederikshavn, hvor 403 folkeskoleelever besøgte i alt 19 virksomheder.

Læs mere

Talent, flid og hårdt arbejde hædret

40 nye maskinmestre blev i går hædret på MARTEC, hvor de som dimittender fik bevis på, at de nu har gennemført deres professionsbacheloruddannelse i maritim og maskinteknisk ledelse og drift eller i folkemunde ”Maskinmester.”

Læs mere

Efterspurgte skibsmaskinister på MARTEC forener studie-, arbejds- og familieliv

Om kort tid tager MARTEC afsked med det første hold Skibsmaskinister, som har gennemført uddannelsen som e-læringsforløb. Uddannelsen giver de studerende mulighed for at passe familielivet og et job langt fra skolen, samtidig med de bliver opkvalificeret til en fremtid i den maritime branche.

Læs mere

MARTEC rykker ind i Aalborg

24. marts 2019 | Af Lokalavisen

Fra kommende skoleår åbner Martec værkstedsskole i Aalborg

FREDERIKSHAVN: Til august 2019 åbnes der for at optage maskinmestre på værkstedskoleforløbet, for unge med en studentereksamen, kun et stenkast fra togstationen i Aalborg. Det er primært unge med bopæl syd for Aalborg, der bliver tilbudt studieplads på Hjulmagervej i Aalborg.

Læs mere

MARTEC udvider igen - nu med nye værksteder

27. februar 2019 | af kanalfrederikshavn.dk

Den maritime uddannelse i Frederikshavn, MARTEC, er så populær, at den nu bliver nødt til at udvide med flere værksteder.

Læs mere

MAN Energy Solutions lykønsker to nyudlærte skibsmontører

Kasper M. Christensen og Matias R. Ankerlund har fået indfriet en årelang drøm. Svendebrevet som skibsmontør er i hus - ovenikøbet med super flotte resultater.

Skibsmontøruddannelsen er ikke et tilfældigt valg. Kasper har kørt motocross i mange år, og Mathias har forud for skibsmontøruddannelsen taget en cykelmekanikeruddannelse. De har begge olie og mekanik i blodet og brænder for at arbejde med store ting. Et ønske der indfries, når arbejdet foregår ombord på skibe, hvor alt er større dimensioneret end cyklen og crossmaskinen. 

Læs mere

Tre forskellige uddannelser med ét til fælles: Det Blå Danmark, en branche der leverer udstyr, komponenter og service til skibe

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsministeren besøgte MARTEC

19. august 2019 | Af MARTEC

Uddannelsesministeren har indgået en rammekontrakt med MARTEC, og de øvrige maritime uddannelsesinstitutioner om, at der skal uddannes flere til Det Blå Danmark. For Nordjylland er det afgørende vigtigt, at ministeren ved sit besøg bakker op om de mange virksomheder, der har brug for flere velkvalificerede unge, som arbejder til søs – men også bidrager til masser af dygtige virksomheder på land.

Læs mere

Endnu en håndfuld nyudlærte i den maritime branche

René Worsøe og Martin Christensen fra Orskov Yard, og Felix Barcelli og Mark Mogensen fra MAN Energy Solutions går sommerferien i møde med et nyerhvervet svendebrev som henholdsvis smede og skibsmontører.

Læs mere

Elektriker Nick Pedersen modtager DI Vendsyssels lærlingepris 2019

På billedet fra venstre: Lærlingekoordinator Anette H. Sørensen, Johnny Thomsen fra MAN Energy Solutions, ny udlært elektriker Nick Pedersen, Jens Christian Kristiansen fra Soft & Teknik samt Henrik Ramlov fra Mariendal Electrics.

Ny udlært elektriker Nick Pedersen fik sig noget af en overraskelse, da han mandag morgen fik overrakt den gode nyhed i værkstedet, hvor kollegaerne sprang til med lykønskninger.

Læs mere

Skoleskibet DANMARK fremtidssikres ved stort renoveringsprojekt

23. april 2019 | Af Martec

En af landets smukkeste repræsentanter står over for en omfattende restaurering. Skoleskibet DANMARK, som har sejlet siden 1933, står over for en større renovering og modernisering af agterskibet. Tilsammen har store danske fonde, heriblandt flere store maritime fonde, støttet projektet med næsten 20 millioner kroner.

Læs mere

Elektriker med ét svendebrev og tre læresteder

Elektriker Nick Pedersen afslutter 3½ års læretid som dele-elektriker lærling og står nu stolt med svendebrevet i hånden.

Nick Pedersen har i læretiden været dele-lærling hos MAN Energy Solutions, Mariendal Electrics samt Soft & Teknik, og er den første udlærte af i alt fire dele-elektriker lærlinge, der for tiden er omfattet af den maritime lærlingeordning, der huses af MARCOD.

Læs mere

Første spadestik: Maritim uddannelse i Frederikshavn udvides

27. februar 2019 | af tv2nord.dk 

Den maritime uddannelse i Frederikshavn, Martec, er så populær, at de nu bliver nødt til at udvide med flere værksteder.

Læs mere

Skoleskibet DANMARK får en saltvandsindsprøjtning

6. februar 2019 | af martec.dk

Gavmild støtte fra en række af de store danske maritime fonde gør det muligt for MARTEC at igangsætte en gennemgribende renovering og modernisering af et af Danmarks mest prominente klasseværelser, Skoleskibet DANMARK. Skoleskibet DANMARK er et national klenodie, der siden 1933 har uddannet og dannet et stort antal unge mennesker, som gennem sejlads med skibet har fået indsigt i og forkærlighed for Det Blå Danmark.

Læs mere

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her